ECOLOGIE 27 aprilie 2022

Curățăm județul Covasna: peste 11.000 de kg de deșeuri, strânse în câteva zile

de Iulia Drăghici - Taraș | 972 vizualizări

Campania Ministerului Mediului „Curățăm România” produce efecte și în județul Covasna, după ce trei instituții au organizat mai multe acțiuni de ecologizare, începând din 8 aprilie. Potrivit datelor furnizate de Prefectură, în urma unor activități derulate de Direcția Silvică s-au adunat 1.330 de kilograme de deșeuri, Sistemul de Gospodărire a Apelor și voluntarii au strâns aproape 9.700 de kg de gunoaie, iar la Micfalău s-au colectat alte aproximativ 400 de kg. 

Prefectul spune că evenimentele dedicate curățeniei și mediului vor fi organizate mai cu seamă în perioada următoare și că până acum sărbătorile pascale au stat în calea coordonării mai ample. 

Este o campanie foarte utilă, binevenită, pentru că problema majoră la nivel național, mai puțin la nivelul județului Covasna, este mizeria pe care o întâlnim mai ales de-a lungul căilor rutiere, feroviare sau pe albia apelor curgătoare”, a declarat Ráduly István. 

Până acum, înscrise oficial în campanie sunt Direcția Silvică, Sistemul de Gospodărire a Apelor și primăria Micfalău, dar se mai pot înscrie și alte autorități interesate. În 12 aprilie, la nivelul prefecturii Covasna s-a creat un grup de lucru care să coordoneze demersul „Curățăm România”, a mai spus prefectul. 

În același context, Ráduly István a spus și că marți IPJ Covasna și Garda de Mediu au început cercetări într-un caz cu deșeuri de construcții abandonate în zona comunei Ozun.  

Campania Națională „Curățăm România!” a fost lansată în 4 aprilie. Aceasta se derulează până la data de 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”, însă autoritățile covăsnene spun că pot fi organizate acțiuni până la finele anului. 

Ministerul Mediului informează și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi sume între 3.000 și 30.000 de lei. 

Sursa foto: Facebook/Direcția Silvică Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.