ECOLOGIE 27 aprilie 2022

Sita Buzăului dă testul spiritului civic: amplă acțiune de ecologizare anunțată de autorități

de David Leonard Bularca | 769 vizualizări

Cetățenii din Sita Buzăului sunt așteptați vineri, 29 aprilie, la o amplă acțiune de ecologizare organizată în localitate, în cadrul proiectului „Curățăm România”. Toți cei care vor să participe sunt așteptați la ora 9:00 la sediul primăriei covăsnene. 

„Primăria comunei Sita Buzăului vă informează că în perioada 4 aprilie – 4 mai 2022 se desfășoară campania națională privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri „CURĂȚĂM ROMÂNIA”, derulată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurii. Vineri, 29 aprilie 2022, vom organiza pe raza UAT Sita Buzăului o acțiune de ecologizare, la care sunt invitați să participe cetățenii din comuna noastră. Cei care vor să participe sunt așteptați la ora 9:00, la sediul primăriei, de unde se va da startul acțiunii. Vă mulțumim anticipat”, se arată într-un anunț publicat în mediul online, pe grupul de Facebook „Sita Buzăului”. 

Acțiunea va viza în mod special DN10, parcările și marginile râului Buzău, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, viceprimarul din Sita Buzăului, Radu-Lucian Bularca. 

Tot acesta ne-a spus și că au mai fost două astfel de acțiuni în comuna Sita Buzăului, realizate cu ajutorul angajaților din primărie, însă de data aceasta sunt așteptați și cetățenii, ca un „test” al spiritului civic. 

Pe 19 aprilie, subprefectul județului Covasna, Cosmin Boricean, a mers în vizită la primăriile din Sita Buzăului, Întorsura Buzăului, Barcani și Dobârlău, pentru a discuta despre proiectul „Curățăm România”. 

Potrivit datelor furnizate de Prefectură vizavi de campania „Curățăm România”, la nivelul județului Covasna, până în 20 aprilie, în urma unor activități derulate de Direcția Silvică, s-au adunat 1.330 de kilograme de deșeuri, Sistemul de Gospodărire a Apelor și voluntarii au strâns aproape 9.700 de kg de gunoaie, iar la Micfalău s-au colectat alte aproximativ 400 de kg.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.