ECOLOGIE 2 mai 2022

Aproape 4 tone de gunoi au fost strânse sâmbătă la Valea Mare

de David Leonard Bularca | 1036 vizualizări

Ziua de sâmbătă, 30 aprilie, a fost zi de curățenie la Valea Mare. Prin acțiunea de ecologizare derulată în cadrul proiectului „Curățăm România”, s-au strâns aproape 4 tone de gunoaie. La demers au participat 20 de persoane, a anunțat edilul comunei, Bogdan Ștefan Marin, într-un mesaj publicat pe Facebook. Primarul a atras din nou atenția cetățenilor în ceea ce privește aruncarea necorespunzătoare a deșeurilor, susținând că cine va fi prins că încalcă legea va suporta amenda maximă. 

„O zi frumoasă, însorită și reușită, în urma căreia Valea Mare este mult mai curată. Ne-am alăturat programului național «Curățăm România» și am reușit să colectăm și de data aceasta o cantitate considerabilă de deșeuri, în jur de 3-4 tone (...). S-au curățat șanțurile ce aparțin drumului județean 121A, de la intrarea în localitate, până sus în «Vârful Agăului», incluzând zona serpentinelor și zona din sus de «La Vica»”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a localității.

Bogdan Ștefan Marin și-a exprimat dezamăgirea față de faptul că oamenii nu au participat într-un număr mai mare la acțiune. Totuși, edilul speră ca în viitor numărul celor care vor lua parte la astfel de demersuri să crească. 

„Atenție! Ne menținem promisiunea, cine va fi prins (n. red.: că aruncă gunoaie în locuri necorespunzătoare) va suporta amenda maximă, indiferent de cine este”, a mai scris, în final, Bogdan Ștefan Marin. 

Acțiunea de ecologizare din Valea Mare trebuia să aibă loc în data de 7 mai, conform calendarului inițial, însă, pentru că autoritățile de la București anunțaseră că proiectul „Curățăm România” se încheie pe 4 mai, data acțiunii a fost schimbată. Între timp, și durata demersului „Curățăm România” a fost prelungită până în luna iunie. 

Nu este primul astfel de eveniment care a avut loc recent la Valea Mare. În 14 aprilie s-au colectat aproximativ 300 de kilograme de gunoaie din zona serpentinelor din jurul DJ 121A. 

O acțiune de ecologizare a avut loc și la Sita Buzăului, vineri, 29 aprilie, în cadrul căreia s-au strâns 1.250 de kg de deșeuri. 

Și la Întorsura Buzăului trebuia să aibă loc, tot sâmbătă, 30 aprilie, o amplă acțiune de ecologizare, dar a fost amânată din cauza vremii ploioase. 

Potrivit datelor furnizate de Prefectură vizavi de campania „Curățăm România”, la nivelul județului Covasna, până în 20 aprilie, în urma unor activități derulate de Direcția Silvică, s-au adunat 1.330 de kilograme de deșeuri. Sistemul de Gospodărire a Apelor și voluntarii au strâns aproape 9.700 de kg de gunoaie, iar la Micfalău s-au colectat alte aproximativ 400 de kg.

Campania Națională „Curățăm România!” a fost lansată în 4 aprilie și se derulează sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”.

Ministerul Mediului a informat și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi și sume între 3.000 și 30.000 de lei.

Sursa foto: Primăria Comunei Valea Mare / Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.