ECOLOGIE 28 aprilie 2022

Sâmbătă, zi de curățenie și la Valea Mare

de Iulia Drăghici - Taraș | 1005 vizualizări

Locuitorii comunei Valea Mare sunt invitați de autoritățile locale să se alăture acțiunii de ecologizare care va avea loc sâmbătă, 30 aprilie, începând cu ora 10:00. Vizată este în principal zona serpentinelor din jurul drumului județean (DJ) 121A, dar vor fi abordate și alte locații care vor fi identificate pe parcurs. Evenimentul este cuprins în campania națională „Curățăm România”. 

Inițial, evenimentul era programat pentru data de 7 mai. 

Deoarece programul național „Curățăm România” se încheie în data de 04.05.2022, ne vedem nevoiți să schimbăm data acțiunii noastre de ecologizare anunțată pe data de 07.05.2022, cu data de 30.04.2022.

Așadar, în data de 30.04.2022, ora 10,00, vă așteptăm în număr cât mai mare în fața primăriei. Haideți să demonstrăm încă odată că se poate, că luptăm împreună pentru o comună curată și unită!”, se arată în mesajul postat miercuri pe Facebook, semnat de primarul Bogdan Ștefan Marin. 

Campania Ministerului Mediului „Curățăm România” a produs și alte efecte în județul Covasna, după ce trei instituții au organizat mai multe acțiuni de ecologizare, începând din 8 aprilie. Potrivit datelor furnizate de Prefectură marți, în urma unor activități derulate de Direcția Silvică, Sistemul de Gospodărire a Apelor și voluntarii lor și de autoritățile din Micfalău, până în 20 aprilie s-au adunat peste 11 tone de deșeuri. 

De altfel, una dintre acțiunile organizate de Direcția Silvică a fost chiar la Valea Mare. Aceasta a avut loc în 14 aprilie și a însemnat colectarea a aproximativ 300 de kilograme de gunoaie din zona serpentinelor din jurul DJ 121A. 

Comunitatea din Valea Mare s-a mobilizat și anul trecut pentru o serie de acțiuni de ecologizare cu rezultate impresionante. În cadrul celei care a avut loc la mijlocul lunii mai, care a vizat aceeași zonă – DJ 121A –, s-au strâns aproximativ 10 tone de gunoaie.

Tot anul trecut au fost montate și indicatoare de avertizare asupra faptului că aruncarea deșeurilor pe domeniul public este ilegală, iar autoritățile locale au transmis atunci și că nu vor ezita să dea și amenzi pentru a descuraja astfel de comportamente. 

„Cei care vedeți și nu ne anunțați, sunteți părtași la această «crimă» asupra mediului nostru înconjurător. Vă promitem din nou, primul care va fi prins va suporta amenda maximă, trebuie să ne învățăm odată minte și «să ne facem bine».

Toți suntem datori să facem curățenie în propriile gospodării, în zonele din fața lor, dar aici nu insistăm prea mult, vălenii sunt oameni harnici, ordonați și responsabili.

Natura ne înconjoară, este casa noastră. Scufundarea în natură ne face să ne simțim mai bine și ne eliberează de tensiunile acumulate în zilele aglomerate și stresante. «Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă»”, se arată într-un mesaj publicat acum două săptămâni pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Valea Mare, semnat de primarul Bogdan Marin.

Campania Națională „Curățăm România!” a fost lansată în 4 aprilie. Aceasta se derulează până la data de 4 mai 2022, sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!”. 

Ministerul Mediului informează și că, în scopul derulării eficiente a acestei campanii, în funcție de numărul locuitorilor, UAT-urile pot primi și sume între 3.000 și 30.000 de lei.

Un eveniment similar, care este cuprins în campania „Curățăm România”, va avea loc vineri, 29 aprilie, la Sita Buzăului. Și la Întorsura Buzăului este organizată tot sâmbătă o acțiune amplă de ecologizare. 

Sursa foto: arhivă/Facebook/Primăria Comunei Valea Mare

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.