ACTUALITATE 6 martie 2023

Noi exerciții militare lângă Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 923 vizualizări

O nouă serie de exerciții militare vor avea loc, între 7-9 martie și 13-17 martie, în apropriere de Sfântu Gheorghe. Vor fi folosite elicoptere de survolare, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre.

„În perioada 7-9 martie 2023, structuri din cadrul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „BANAT“, respectiv în perioada 13-17 martie 2023, structuri din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore BĂLAN“, vor desfășura exerciții tactice specifice în facilitățile de instruire din proximitatea Municipiului Sfântu Gheorghe.

În cadrul exercițiilor din perioada 7-9 martie 2023 vor fi folosite elicoptere de survol.

În aceste perioade, mijloacele tehnice planificate pentru executarea antrenamentelor, vor tranzita județele Hunedoara, Sibiu, Brașov, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita și Covasna.

Pe timpul desfășurării activităților militarii vor folosi muniție de manevră”, se arată în comunicatul de presă.

Antrenamente militare au mai avut loc lângă Sfântu Gheorghe și luna trecută, în perioada 20-24 februarie.

În octombrie 2022, un convoi militar a tranzitat județul Covasna în drum spre antrenamente militare care au avut loc în Brașov. 

Tot anul trecut, în luna mai, au avut loc antrenamente ale militarilor în poligonul Păiș, din Sfântu Gheorghe. Atunci, au luat parte și forțe armate ale NATO, din Belgia și Franța.

Și pe 5 aprilie 2022 au fost antrenamente, tot la Sfântu Gheorghe. Atunci, pentru că nu s-a comunicat oficial pe marginea acestui eveniment, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spunea, prin intermediul Facebook, faptul că l-a contactat pe ministrul Apărării pe tema exercițiului militar desfășurat la Sfântu Gheorghe, după ce mai mulți locuitori ai orașului i-au spus că împușcăturile puternice i-au speriat. Edilul a precizat că, în contextul dat – al conflictului militar din Ucraina –, astfel de activități trebuie anunțate din timp către populație. În același timp, primarul a spus că i-a cerut ministrului să nu se mai desfășoare astfel de exerciții militare intensive în apropierea orașului.

Sursa foto: Brigada 81 Mecanizată „General Grigore BĂLAN”/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.