ACTUALITATE 30 septembrie 2022

Un convoi militar va tranzita județul Covasna, în drum spre antrenamente militare

de David Leonard Bularca | 1414 vizualizări

Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”, din Sfântu Gheorghe, va participa în perioada 3-14 octombrie la un exercițiu în teren cu trupe și trageri de luptă, „SARMIS-OLT 22”, în poligonul „Grohotiș”, din Brașov. În acest context, autoritățile anunță că, începând de sâmbătă, 1 octombrie, blindatele și autoturismele armatei vor tranzita județele Covasna și Brașov. 

„În perioada 03 – 14 octombrie 2022, militari ai Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” vor participa la exercițiul multinațional în teren cu trupe şi trageri de luptă „SARMIS – OLT 22", planificat a se desfășura în poligonul „GROHOTIȘ” din județul Brașov. 

Astfel, începând cu ziua de 01 octombrie 2022, are loc dislocarea forțelor și mijloacelor blindate și auto din localitatea de dispunere în poligonul de desfășurare a instrucției, tranzitând județele Covasna și Brașov, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre din partea Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”. 

Exercițiile militare vor consta în trageri cu muniție reală, acordarea primului ajutor, dar și alte activități. 

„Militarii Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” vor executa antrenamente care includ trageri de luptă cu muniţie reală, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivelul structurilor”, au mai transmis reprezentanții Batalionului. 

La antrenament vor fi prezenți și militari din Brașov și Miercurea Ciuc. 

„Exerciţiul ,,SARMIS - OLT" este un exercițiu în comun desfășurat de către militarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA” din Brașov și militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU” din Miercurea Ciuc, cu participare internațională. 

Exercițiul se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii, perfecţionarea deprinderilor privind folosirea armamentului şi tehnicii din dotare, creşterea capacităţii de rezistenţă şi acţiune la efort prelungit în mediu operaţional ostil.

De asemenea, exercițiul își propune îmbunătăţirea capacităţii de reacţie în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, urmărind dezvoltarea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun, prin punerea în aplicare a tehnicilor, tacticilor și procedurilor, utilizând sprijinul logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaţionale”, au mai transmis cei de la Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia”.

În luna mai, au avut loc antrenamente ale militarilor în poligonul Păiș, din Sfântu Gheorghe. Atunci, au luat parte și forțe armate ale NATO, din Belgia și Franța.

Și pe 5 aprilie au fost antrenamente, tot la Sfântu Gheorghe. Atunci, pentru că nu s-a comunicat oficial pe marginea acestui eveniment, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spunea, prin intermediul Facebook, faptul că l-a contactat pe ministrul Apărării pe tema exercițiului militar desfășurat la Sfântu Gheorghe, după ce mai mulți locuitori ai orașului i-au spus că împușcăturile puternice i-au speriat. Edilul a precizat că, în contextul dat – al conflictului militar din Ucraina –, astfel de activități trebuie anunțate din timp către populație. În același timp, primarul a spus că i-a cerut ministrului să nu se mai desfășoare astfel de exerciții militare intensive în apropierea orașului.

Sursa foto: B.22 VM

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.