ACTUALITATE 6 aprilie 2022

Antal Árpád: „L-am contactat pe ministrul Apărării și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului”

de Iulia Drăghici - Taraș | 26396 vizualizări

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád spune că l-a contactat pe ministrul Apărării pe tema exercițiului militar desfășurat marți la Sfântu Gheorghe, după ce mai mulți locuitori ai orașului i-au spus că împușcăturile puternice i-au speriat. Edilul a precizat că, în contextul dat - al conflictului militar din Ucraina, astfel de activități ar trebui anunțate din timp către populație. În același timp, primarul i-a cerut ministrului să nu se mai desfășoare astfel de exerciții militare intensive în apropierea orașului.

Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor.

În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie. Întrebat, reprezentantul vânătorilor de munte din Sfântu Gheorghe a spus că a fost un exercițiu planificat în prealabil și că soldații au tras cu gloanțe oarbe, astfel că în oraș nu avea cum să ajungă muniție reală. Exercițiul va dura câteva zile, timp în care vă rog pe toți să rămâneți calmi”, a transmis marți seara, prin intermediul Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.

Militarii au desfășurat marți, 5 aprilie a.c., un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe), la Sfântu Gheorghe, în poligonul Păiș.

Au luat parte militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”, transmit reprezentanții Garnizoanei Sfântu Gheorghe.

După ce s-a încheiat exercițiul, coloana de mașini blindate s-a deplasat din Poligon la Batalionul 22 Vânători de Munte, iar ulterior, o parte a convoiului a plecat la Predeal, la unitatea de care aparțin.

Sursa foto: B.22 VM.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.