ACTUALITATE 9 mai 2022

Noi exerciții militare în poligonul din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 1257 vizualizări

Vor participa și militari din Belgia și Franța

Noi exerciții militare vor avea loc timp de două săptămâni, începând de marți, în poligonul de la Sfântu Gheorghe, anunță primarul Antal Árpád. Vor lua parte și forțe armate ale NATO, din Belgia și Franța.

Începând de marţi, 10 mai, timp de aproape două săptămâni, vânătorii de munte din Sfântu Gheorghe împreună cu militarii NATO vor face antrenamente, în care vor avea loc şi trageri în care va fi folosită muniţie de manevră (gloanţe oarbe), motiv pentru care fac un apel la locuitori să rămână calmi şi să nu intre în panică.

În această perioadă, echipamentul militar va fi transportat prin oraș până la locul exercițiului.

După cum se ştie, poligonul nu este omologat pentru trageri cu muniţie reală”, a transmis primarul.

În vederea informării corecte și oportune a populației și autorităților locale din zona municipiului Sfântu Gheorghe, vă comunicăm faptul că, în perioada 10 – 20.05.2022, militarii Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia“ vor desfășura activități de instruire în comun cu militari francezi și belgieni în Poligonul de instrucție Păiș. În cadrul acestor activități de instruire se vor folosi mijloace de marcare a focului (muniție de manevră)”, a informat, printr-un comunicat de presă, și comandantul Garnizoanei Sfântu Gheorghe, locotenent-colonelul Dorin Neagu.

Și luna trecută, mai exact în data de 5 aprilie, a avut loc un eveniment similar, adică un un exercițiu de instrucție colectivă, cu muniție de manevră (gloanțe oarbe), la Sfântu Gheorghe, în poligonul Păiș. Atunci au luat parte militarii din cadrul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și militari din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”.

Pentru că nu s-a comunicat oficial pe marginea acestui eveniment, Antal Árpád spunea atunci, tot prin intermediul Facebook, faptul că l-a contactat pe ministrul Apărării pe tema exercițiului militar desfășurat la Sfântu Gheorghe, după ce mai mulți locuitori ai orașului i-au spus că împușcăturile puternice i-au speriat. Edilul a precizat că, în contextul dat - al conflictului militar din Ucraina, astfel de activități trebuie anunțate din timp către populație. În același timp, primarul a spus că i-a cerut ministrului să nu se mai desfășoare astfel de exerciții militare intensive în apropierea orașului.

Sursa foto: Facebook/ Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.