ACTUALITATE 16 februarie 2023

Noi antrenamente militare lângă Sfântu Gheorghe

de David Leonard Bularca | 1433 vizualizări

Structuri din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU” vor desfășura o serie de exerciții pe parcursul săptămânii viitoare, în zona municipiului Sfântu Gheorghe, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției noastre.

„Structuri din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil BĂDULESCU" vor desfășura, în perioada 20-24 februarie 2023, exerciții tactice specifice în facilitățile de instruire din proximitatea municipiului Sfântu Gheorghe

În această perioadă, tehnica de luptă planificată pentru executarea antrenamentelor va tranzita județele Harghita și Covasna. 

Pe timpul desfășurării activităților de instrucție, militarii vor folosi muniție de manevră”, se arată în comunicatul de presă. 

Trei militari au fost răniți miercuri, 15 februarie, în timpul unor exerciții care aveau loc în București. Cei trei militari au fost transportați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, unul dintre ei fiind supus mai multor intervenții chirurgicale. 

În octombrie 2022, un convoi militar a tranzitat județul Covasna în drum spre antrenamente militare care au avut loc în Brașov. 

Tot anul trecut, în luna mai, au avut loc antrenamente ale militarilor în poligonul Păiș, din Sfântu Gheorghe. Atunci, au luat parte și forțe armate ale NATO, din Belgia și Franța.

Și pe 5 aprilie 2022 au fost antrenamente, tot la Sfântu Gheorghe. Atunci, pentru că nu s-a comunicat oficial pe marginea acestui eveniment, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, spunea, prin intermediul Facebook, faptul că l-a contactat pe ministrul Apărării pe tema exercițiului militar desfășurat la Sfântu Gheorghe, după ce mai mulți locuitori ai orașului i-au spus că împușcăturile puternice i-au speriat. Edilul a precizat că, în contextul dat – al conflictului militar din Ucraina –, astfel de activități trebuie anunțate din timp către populație. În același timp, primarul a spus că i-a cerut ministrului să nu se mai desfășoare astfel de exerciții militare intensive în apropierea orașului.

Sursa foto: arhivă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.