ULTIMA ORĂ 30 ianuarie 2013

YouTube va cere bani utilizatorilor pentru a accesa un anumit conţinut

de Covasna Media | 401 vizualizări

Cel mai mare site video din lume, YouTube, le va cere utilizatorilor să plătească o taxă pentru a accesa un anumit conţinut. Decizia a fost privită drept o mişcare agresivă a gigantului Google, care doreşte să creeze o competiţie directă cu televiziunile tradiţionale privind telespectatorii şi companiile de publicitate.

youtube

Potrivit Daily Mail, noul sistem va fi implementat din primăvară. Primul canal disponibil prin plată va fi disponibil de Paşte. Utilizatorii vor fi obligaţi să plătească abonamente cu o valoare cuprinsă între 60 de cenţi şi 5 dolari pe lună.

Google a discutat cu mai multe companii de producţie video şi le-a cerut să vină cu propuneri pentru un plan de tarifare. De asemenea, YouTube se gândeşte la a taxa utilizatorii atunci când vor să urmărească evenimente transmise în direct, emisiuni de dezvoltare personală sau cele cu privire la sfaturi financiare.

Planul YouTube este acela de a aduce programe video profesioniste într-un site plin cu filme postate de amatori. În acest moment, conţinutul este disponibil gratuit, veniturile site-ului venind de la reclamele ce apar în momentul în care un utilizator vizionează un clip.

Această idee nu este recentă, Salar Kamangar, directorul site-ului vorbind despre noi modalităţi de finanţare încă de anul trecut. El a spus că YouTube are un mare potenţial de monetizare pentru televiziunile mici care doresc să se adreseze telespectatorilor printr-un canal mai direct.

"Dacă am avea o metodă de abonare, atunci acest lucru este posibil. Un conţinut diferit cere metode diferite de plată. Cel mai important lucru, indiferent de modelul ales, este ca cei ce crează conţinut să aibă succes pe platformă", a declarat el.

YouTube va trata idea de taxă pentru conţinut ca un experiment, înainte să fie implementată la scară largă. Iniţial, grupul de canale pentru care se va achita o taxă va fi de 25 de canale.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.