ULTIMA ORĂ 12 decembrie 2012

Taxele locale se majorează cu 16% de la 1 ianuarie 2013

de Covasna Media | 301 vizualizări

Guvernul a aprobat, miercuri, ca taxele şi impozitele locale să crească, de la 1 ianuarie 2013, cu 16%. Se pot majora impozitele locale pe locuinţe, terenuri şi maşini şi cele pentru eliberarea şi preschimbarea actelor de identitate. Totodată, măsura permite şi creşterea amenzilor pentru neplată.

Legea obligă Ministerul Finanţelor să adauge la taxele locale valoarea inflaţiei o dată la trei ani. Dar nu înseamnă neapărat că majorarea se şi aplică. Primarii decid dacă o fac, în funcţie cât de mulţi bani au nevoie la bugetul local.

Proiectul de majorare a taxelor şi impozitelor locale a fost de două ori publicat anul acesta spre dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanţelor. Prima dată, în martie, în timpul Ungureanu, când nu a mai ajuns să fie aprobat, iar a doua oară în luna octombrie a acestui an, când a fost retras după ce premierul Victor Ponta s-a arătat enervat că nu a fost anunţat de acest proiect.

„L-am sunat pe ministrul Florin Georgescu şi am spus: Domnule, aţi înnebunit, ce aveţi? El a spus că nu ştie nimic şi că-l sună pe secretarul de stat Liviu Voinea. Îl sună pe Voinea care spune: nu ştiu nimic. Că aşa este la Ministerul Finanţelor, este ca în "O scrisoare pierdută", a declarat atunci premierul.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.