ULTIMA ORĂ 22 februarie 2012

Record pentru Petrom: Cel mai mare profit al unei companii româneşti - 887 mil. euro în 2011

de Covasna Media | 346 vizualizări

Grupul Petrom a înregistrat anul trecut un profit record în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, după ce în ultimul trimestru a raportat un profit în urcare cu 8%, la 838 milioane lei (203,7 milioane euro).

Grupul Petrom a raportat pentru anul trecut vânzări record, de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde de euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, după ce în ultimul trimestru din 2011 nivelul acestora a urcat cu 17%, la 6,39 miliarde de lei (1,5 miliarde de euro).

"2011 a reprezentat un an cu provocari venind din mediul extern, dar cu rezultate financiare solide si o performanta operationala remarcabila. Acesta este rezultatul eforturilor investitionale considerabile, managementului eficient al costurilor, dar si preturilor favorabile la titei. Am reusit sa stabilizam nivelul productiei in Romania si avem satisfactia mai multor realizari in activitatea noastra de explorare din Romania. Am reinnoit licentele de explorare si am inregistrat rezultate pozitive: posibil cea mai importanta descoperire de gaze onshore din ultimii ani (sonda de explorare Totea) si informatii incurajatoare obtinute, la inceputul acestui an, in cadrul forajului de mare adancime din zona offshore (joint-venture cu ExxonMobil). 2011 a marcat intrarea noastra in sectorul energiei electrice, prin intermediul parcului eolian Dorobantu, care a inceput operarea comerciala. De asemenea, am finalizat cu succes constructia centralei Brazi, insa operarea comerciala este acum preconizata pentru a doua parte a anului 2012. In pofida cererii deteriorate pe piata de retail, 2011 a fost primul an dupa privatizare cand R&M a inregistrat un rezultat pozitiv al EBIT CCA excluzand elementele speciale, sustinut de imbunatatirea performantei operationale din rafinare. Ne vom concentra in continuare pe cresterea eficientei si disciplina financiara, in vederea dezvoltarii noastre durabile si pentru a ne atinge potentialul de crestere. Ne respectam angajamentul de a ramane un pilon de stabilitate si de a aduce o contributie semnificativa la cresterea economica a Romaniei”, a declarat CEO-ul companiei Mariana Gheorghe.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.