ULTIMA ORĂ 24 august 2012

Opt persoane acuzate de terorism, prinse în România. SRI cere declararea lor ca indezirabile

de Covasna Media | 377 vizualizări

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti solicită instanţei, în urma unor informaţii primite de la SRI, să declare ca indezirabile, pe o perioadă de 15 ani, opt persoane din Orientul Mijlociu.

Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, aceste persoane sunt suspectate de "acţiuni subversive" în favoarea unor grupări teroriste.

La data de 22 august, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor din OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, a sesizat Curtea de Apel Bucureşti "pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională".

"În cauză au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupuri considerate teroriste de către organismele internaţionale", potrivit comunicatului remis presei.

Astfel, în perioada aprilie - august 2012, cele opt persoane au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire în România a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migrare ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional.

(antena3.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.