ULTIMA ORĂ 4 aprilie 2012

Ministerul Sănătăţii scumpeşte analizele. Vezi cu cât au crescut preţurile

de Covasna Media | 305 vizualizări

Dacă doriţi să vă faceţi analizele la un laborator de stat, va trebui să scoateţi din buzunar mai mulţi bani decât la unul privat.

Începând cu 1 aprilie, analizele sunt mai scumpe la Direcţiile de Sănătate Publică, decât în laboratoarele private. Din ordinul Ministerului Sănătăţii, preţul analizelor în laboratoarele de stat a crescut în medie cu 30 la sută.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au justificat decizia prin faptul că în timp ce tarifele la analize nu au mai crescut de cinci ani, costurile de întreţinere a aparaturii şi de achiziţionare a reactivilor au crescut faorte mult.

Astfel, dacă înainte analizele în laboratoarele Direcţiilor de Sănătate Publică se încadrau între 10 şi 22 de lei, acum preţurile acestora sunt cuprinse între 13 şi 35 de lei. La unele preţul a crescut cu 7 sau 10 lei, în timp ce la altele aproape s-au dublat. De exemplu, pentru o coprocultură care era 22 de lei, se plătesc acum 35 de lei, iar pentru un exudat faringian care era doar 13 lei, oamenii trebuie să scoată din buzunar 25 de lei.

(rtv.net)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.