ULTIMA ORĂ 2 octombrie 2012

Licitaţia pentru Oltchim a fost anulată. Ponta, la Guvern: "Circul s-a terminat"

de Covasna Media | 472 vizualizări

După o zi în care Dan Diaconescu a reluat circul privind privatizarea Oltchim, fluturând hârtii despre bani pe care de fapt nu îi avea, premierul Victor Ponta a avut aseară o conferință de presă în care a pus punct procesului de privatizare, sugerând că patronul OTV va fi cercetat de procurori și că șeful OPSPCI ar putea fi demis.

În cadrul conferinței de aseară, premierul Victor Ponta a declarat că circul provocat de Dan Diaconescu cu privire la privatizarea combinatului trebuia să înceteze, motiv pentru care a anulat licitația.

Ponta a mai afirmat că autoritățile au încercat să afle cine se află în spatele lui Diaconescu, constatând că firma Gliding Ltd., care îi garanta lui DD cei 46 milioane de euro pentru privatizarea Oltchim, nu are cont la HSBC și nici nu există în Amsterdam. O firmă cu acelaşi nume există în Marea Britanie, dar se ocupă de afaceri imobiliare, iar Gliding Adventure şi Gliding Vintage din Olanda au ca obiect de activitate vânzarea de articole sportive, a afirmat premierul.

Nici Ewoud Lietaert Peerbolte, care într-un document oficial adresat Eximbank anunţa că pune 46 milioane euro la dipoziţia lui Dan Diaconescu, nu deține vreun cont la banca respectivă şi nici nu are domiciliul în Olanda.

"Ultima dată, domiciliul cunoscut era în Spania, de aceea, probabil, domnul Diaconescu a mers în Spania. Este scriitor de romane poliţiste şi semnează cu pseudonimul Ed Sanders", a explicat Victor Ponta.

De asemenea, compania DIV SOV Group, care era dispusă să pună 90 milioane euro la dispoziţia lui Dan Diaconescu, este o societate înregistrată în Rusia, cu un capital de doar 200 euro, iar în 2011 a avut o cifră de afaceri de 8.352 euro.

Nu în ultimul rând, primul ministru a arătat cu degetul și către Remus Vulpescu, șeful Oficiului pentru Privatizare, care "făcut jocul" patronului OTV, permițându-i ca timp de 10 zile acesta să pozeze în salvatorul combinatului.

Diaconescu: Anularea privatizării Oltchim, o escrocherie. O vom contesta în instanţă

Anularea licitaţiei pentru privatizarea Oltchim este prima escorcherie dovedită făcută de nişte guvernanţi în funcţie, a declarat luni seara Dan Diaconescu, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că privatizarea combinatului Oltchim a fost oprită. Diaconescu a mai anunţat că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI, Remus Vulpescu.

"Ne pregătim să contestăm în instanţă decizia Guvernului de a anula licitaţia. Este o încălcare grosolană a oricărui fel de regului, a oricărui fel de cutume. Noi aveam termen până la ora 23.59 minute să încheiem contractul", a afirmat Dan Diaconescu, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei.

Diaconescu a adăugat că marţi dimineaţă va depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o "escrocherie".

"Aceasta prima escorcherie dovedită, făcută de nişte guvernanţi în funcţie. După cum ştiţi, avem şi un proces verbal, aveam dreptul ca până în această seară, la ora 23:59, să negociem (...) Au călcat în picioare oferta, după ce a venit maşina blindată cu bani, luaţi din contul meu personal, după ce domnul Ponta a văzut cu ochii lui banii, a dat ordin să se anuleze orice fel de licitaţie", a declarat Dan Diaconescu în legătură cu anularea licitaţiei privatizării Oltchim.

"Îl consider pe domnul Ponta un om care ar trebuie să îşi dea demisia, este un mare mincinos, minte cum respiră. A creat un castel de nisip în direct, a evitat să spună de ce a anulat licitaţia", a precizat Dan Diaconescu, adăugând că va face denunţuri împotriva lui Ponta şi Vulpescu.

Dan Diaconescu a arătat şi un document prin care demonstra că "firma invocată de domnul prim ministru este din Gibraltar, nu are nicio legătură cu ce a spus el la TV". "Evident că de mâine domnul Ponta va da combinatul la fier vechi şi va da afară toţi angajaţii", a mai spus Diaconescu.

Acesta a precizat că are dreptul legal de a contesta în instanţa anularea, întrucât mai au la dispoziţie trei ore pentru a semna contractul. "Nu mai e nimeni în sala de şedinţă care să semneze cu noi contractul", a spus Diaconescu, care a subliniat că o să mai existe şi alte dovezi privind corupţia, "escrocheria guvernamentală comisă de un guvern legitim, care a venit la putere însă fără niciun fel de alegeri".

Diaconescu a precizat că va ţine banii la dispoziţia guvernului în continuare.

"Mă tem că domnul Ponta va înfunda puşcăria. Domnul ponta, poreclit Mickey Mouse, face să se bucure copiii din România, însă pentru părinţii copiilor din Vâlcea este o veste proastă", a mai spus Diaconescu.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.