ULTIMA ORĂ 1 februarie 2013

Fostul premier Adrian Năstase va fi executat silit pentru recuperarea a 1,4 milioane de euro

de Covasna Media | 295 vizualizări

Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea Inspectoratului de Stat din Construcții, care a solicitat executarea silită a fostului premier Adrian Năstase, pentru a-și recupera un prejudiciu de peste un milion de euro în dosarul „Trofeul calității”. Decizia justiției este una definitivă, dar există căi prin care se poate cere suspendarea executării silite.

În acest dosar, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, dar foarte probabil el va ieși din închisoare în câteva săptămâni.

Ca urmare a acestei decizii de încuviințare a executării silite, Adrian Năstase ar putea pierde casa din Zambaccian şi ferma de la Cornu. În plus, conturile fostului premier ar putea fi blocate. Mai întâi, averea fostului premier va fi evaluată, pe baza declarațiilor de avere, a conturilor din bănci etc.

Practic, ISC încearcă să obţină în instanţă banii pe care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin decizia din iunie 2012, i-a condamnat pe Adrian Năstase şi pe ceilalţi inculpaţi la plata sumei reprezentând paguba în cazul „Trofeul calităţii”. Atunci, Adrian Năstase şi ceilalţi condamnaţi au fost obligaţi de instanţa supremă să dea înapoi Inspectoratului de Stat în Construcţii suma de 1,4 milioane de euro, în dosarul „Trofeul Calităţii”.

(digi24.ro)

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.