ULTIMA ORĂ 22 ianuarie 2013

CNA a lăsat OTV fără licenţă. Televiziunea nu va mai putea emite

de Covasna Media | 350 vizualizări

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a ridicat, marţi, licenţa de emisie SC OCRAM Televiziune SRL pentru postul Oglinda TV (OTV). Decizia, luată în unanimitate de membrii Consiliului, intră în vigoare de la momentul informării postului de către CNA.

Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, noul preşedinte al CNA, cu unanimitate de voturi.

Retragerea licenţei vine ca o consecinţă a amenzilor neplătite de societatea care deţine licenţa televiziunii. Potrivit Mediafax, societatea Ocram Televiziune SRL nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012.

Decizia membrilor CNA este conformă cu articolul 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, care stipulează că „licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia".

Decizia de retragere a licenţei vine după ce în primăvara anului trecut, CNA a hotărât de trei ori succesiv să înjumătăţească licenţa de emisie a OTV. Ulterior, deciziile luate de CNA au fost contestate în instanţă de societatea care deţine licenţa postului TV.

Societatea Ocram Televiziune SRL este în insolvenţă.

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.