ULTIMA ORĂ 29 ianuarie 2013

Carnea de pui din comerţ, un pericol pentru sănătatea noastră

de Covasna Media | 427 vizualizări

Consumatorii de pui trataţi cu antibiotice şi hormoni riscă să nu mai răspundă la tratamente. "Această carne conţine antibiotice. Când în organism pătrund antibioticele, acestea duc la apariţia tulpinelor rezistente la acel tip de medicament", a declarat dr. nutriţionist Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

Puii din import sunt dopaţi cu hormoni şi injectaţi cu antibiotic. Substanţele folosite pentru tratarea puilor rămân în corpul uman timp de 40 de zile, timp în care devenim imuni la tratament.

"Consumul cronic al acestor antibiotice, conduce la prăpuşirea sistemului imunitar. Principalele afecţiuni sunt sindromul intestinului permeabil, până la intoleranţe alimentare grave.", a afirmat dr. Gheorghe Mencinicopschi la România TV.

Eugen Irimia, vicepreşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, avertizează românii să verifice carnea de pui înainte să o cumpere.

"Puiul se injectează cu antibiotic, iar remanenţa acestuia este de circa 40 de zile. Ingerând antibioticul odată cu puiul consumat, imunitatea organismului nostru scade; noi deja avem un antibiotic continuu. Din această cauză, antibioticele pe care le mai avem pe piaţă nu prea îşi mai fac efectul. Acum, toată lumea este răcită şi până nu ia un augmentin nu mai face faţă. Tulpina este mult mai rezistentă.", a declarat prof. Eugen Irimia pentru ziarulring.ro.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.