ULTIMA ORĂ 7 noiembrie 2012

Barack Obama, reales preşedinte al SUA. A câştigat alegerile cu 303 electori. Romney are 206

de Covasna Media | 380 vizualizări

Barack Obama a recâştigat America. Democratul l-a învins pe republicanul Mitt Romney, într-o luptă extrem de strânsă.

Reales marţi, după patru ani de mandat dificil şi o campanie încrâncenată, Barack Obama, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite şi primul afroamerican aflat la conducerea primei puteri mondiale, îşi păstrează locul în istorie

Barack Obama a câştigat peste 270 de electori, anunţă presa americană. Cum procesul electoral din SUA este complex, în această bătălie contează votul marilor electori. Pentru a fi ales preşedintele SUA, un candidat are nevoie de 270 de electori.

"Este Obama", titrează CNN. Obama a fost reales la Casa Albă, scrie şi BBC. Încă un mandat pentru Obama, titrează New York Times.

Este pentru a doua oară, după Bill Clinton în anii '90, când un democrat obţine al doilea mandat la Casa Albă după la al Doilea Război Mondial.

Preşedintele a postat imediat pe Twitter un mesaj în care afirmă "Totul s-a întâmplat cu ajutorul vostru. Mulţumesc".

De altfel, pe tot parcursul zilei de marţi, preşedintele a postat mai multe mesaje pe reţelele sociale în care îndemna oamenii să voteze. Milioane de statusuri care au invadat Twitterul şi Facebookul cu informaţii despre alegerile din SUA îl menţionau cel mai des pe Barack Obama.

Realegerea lui Barack Obama a fost întâmpinată cu entuziasm la Chicago - oraşul de reşedinţă al preşedintelui american. Mii de suporteri ai politicienului democrat s-au adunat la sediul său de campanie şi au izbucnit în urale la anunţarea rezultatelor. Între timp, în tabăra lui Romney domneşte gustul înfrângerii.

 

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.