ULTIMA ORĂ 12 septembrie 2012

Apple a lansat oficial iPhone 5

de Covasna Media | 394 vizualizări

Şeful Apple, Tim Cook, şi vicepreşedintele Phill Schiller au prezentat miercuri seară cel mai aşteptat gadget al anului 2012: iPhone 5.

După o prezentare făcută de şeful Apple, Tim Cook, pe scenă a urcat şi vicepreşedintele Phill Schiller, care a confirmat că noul terminal va purta numele iPhone 5.

iPhone 5 este făcut în întregime din sticlă şi aluminiu şi "are un design şi o structură cum nici Apple, nici alţii din industrie nu au făcut până acum", după spusele lui Phill Schiller.

iPhone 5 are un ecran mai mare, aşa cum era de aşteptat. De asemenea, este cel mai subţire şi uşor terminal de acest gen creat până acum (grosime 7,6 milimetri - cu 18% mai subţire decât cele de până acum, greutate 112 grame - cu 20% mai uşor decât până acum).

Are un ecran 326ppi Retina, cu diagonală de 4 inch şi rezoluţie 1136x640.

"Am creat iPhone 5 cu ideea că trebuie să arate frumos în mâna posesorului", a explicat Phill Schiller.

iPhone 5 funcţionează cu noul sistem de operare iOS 6 care vine cu un nou asistent Siri mult mai inteligent care poate lansa aplicaţii, poate trimite mesaje pe Twitter, funcţionează atunci când utilizezi handsfree şi va fi disponibil şi posesorilor tabletei The New iPad.

Evenimentul de lansare al iPhone 5 are loc la Centrul de Arte Yeba Buena din San Francisco.

Potrivit zvonurilor din presa internaţională, noul smartphone de la Apple ar putea ajunge pe piaţă la un preţ de aproximativ 800 de dolari (fără contract), cu 50 de dolari mai mult în comparaţie cu cea mai scumpă variantă a modelului precedent.

Vânzările smartphone-ului iPhone 5 s-ar putea situa la 6-10 milioane de unităţi în prima săptămână, spun analiştii.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.