ULTIMA ORĂ 9 ianuarie 2013

Adrian Năstase a primit aviz pentru eliberarea condiţionată din închisoare

de Covasna Media | 416 vizualizări

Adrian Năstase ar putea fi eliberat înainte de termen. Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv, constatând că s-a împlinit termenul la care politicianul poate fi eliberat, informează Mediafax.

Decizia finală a eliberării va fi luată de un judecător. Eliberarea se va judeca pe 12 februarie. Avocaţii lui Adrian Năstase solicită devansarea termenului. 

Avocatul Ion Cazacu a precizat că membrii Comisiei au luat în calcul pentru avizul favorabil activităţile desfăşurate de Adrian Năstase în penitenciar,  faptul că acesta a publicat trei cărţi, precum şi zilele petrecute de Adrian Năstase în Spitalul Floreasca, scăzute din pedeapsă în urma unei decizii a instanţei.

Adrian Năstase este încarcerat din iunie 2012, după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

La 3 decembrie, avocatul Ion Cazacu a declarat că Năstase ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 - 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul Trofeul Calităţii şi ar putea fi eliberat condiţionat până la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

În 5 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis ca cele şapte zile petrecute de fostul premier în Spitalul Floreasca, ca urmare a unei tentative de sinucidere înainte de a fi încarcerat, să fie scăzute din condamnare.

Distribuie articolul:  
|

ULTIMA ORĂ

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.