TURISM 20 martie 2011

Au început pregătirile pentru Parada Cârnaților 2011

de Monica Vrânceanu | 929 vizualizări
La Sfântu-Gheorghe se pregătește cea de-a noua ediție a Paradei Cârnaților, un eveniment devenit deja tradiție și care va avea loc pe 21 mai. Parada Cârnaților este unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice ale județului Covasna, fiind organizat de către Asociația Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV). Directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat că înscrierile pentru Parada din acest

La Sfântu-Gheorghe se pregătește cea de-a noua ediție a Paradei Cârnaților, un eveniment devenit deja tradiție și care va avea loc pe 21 mai. Parada Cârnaților este unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice ale județului Covasna, fiind organizat de către Asociația Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV).

Directorul ASIMCOV, Vajda Lajos, a declarat că înscrierile pentru Parada din acest an au fost inițiate deja, aici fiind așteptate să participe în jur de 80 de echipe din țară și străinătate, care astfel vor avea șasna de a-și demonstra măiestria în prepararea cârnaților prin aplicarea unor rețete originale, păstrate secrete de cele mai multe ori.

Ca și în anii trecuți, Parada din acest an va aduce la Sfântu-Gheorghe echipe formate din câte trei-cinci concurenți care vor prepara diverse feluri de cârnați, încercând să satisfacă astfel toate gusturile.

Organizatorii vor percepe o taxă de 300 de lei fiecărei echipe participante și vor oferi, în schimb, câte zece kilograme de carne, 15 metri de membrană pentru cârnați, șorțuri personalizate ale Paradei, masă de lucru, vase de plastic, banderole și câte patru bilete de intrare pentru susținătorii fiecărei echipe.

Parada Cârnaților de la Sfântu-Gheorghe este strâns legată de promovarea turismului covăsnean, autoritățile și organizatorii fiind de părere că evenimentele gastronomice de acest gen promovează județul în țară și în afara acesteia.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.