Superlativele Anului 2020 22 decembrie 2020

Superlativele CovasnaMedia.ro: Cea mai bună campanie de ajutorare – tablete pentru copiii speciali din Sfântu Gheorghe

de Covasna Media | 591 vizualizări

Anul acesta, zeci de campanii sociale au găsit sprijin în rândul covăsnenilor și nu numai, în ciuda tuturor greutăților. Cea mai apreciată de cei care și-au exprimat votul la această categorie a fost inițiativa pornită datorită unei profesoare de la Școala Specială din Sfântu Gheorghe.

În toamna acestui an, elevii claselor primare din Școala Specială din Sfântu Gheorghe, secția română, au avut motive de bucurie, în ciuda perioadei dificile pe care o traversează din cauza suferințelor personale, cumulate cu pandemia care îi ține mai mult departe de școală.

Mai mulți binefăcători, care în mare parte au vrut să rămână anonimi, s-au mobilizat rapid și au donat fonduri pentru a achiziționa șapte tablete, pentru fiecare copil câte una, dar și abonamente de internet, plătite în avans pentru următorii doi ani, precum și alte echipamente electronice utile. Inițiativa a adunat 126 de voturi.

„Imprimanta și laptopul ne ajută foarte mult când scoatem fișe, pentru că nu avem manuale. Atunci trebuie să ne căutăm mereu fișe de lucru. Această imprimantă este color, ceea ce ajută toate mult, pentru că le creează și elevilor o imagine mult mai realistă. (...) Am început să folosim și tabletele. Deci după ce imprimăm fișele, dacă nu venim la școală, folosim tabletele și lucrăm împreună fișele. E un ajutor enorm. (...) Chiar le mulțumesc foarte mult celor care s-au implicat, începând de la Daniel Santa. Nu am fi avut posibilitate altfel. Unii dintre cei care ne-au ajutat nici nu au vrut să li se știe numele. Sunt persoane cărora le mulțumesc și toată cinstea pentru ei!”, ne-a declarat atunci profesoara de la Școala Specială din Sfântu Gheorghe, Nicoleta Ripan.

Pe locul doi la aceeași categorie, cu 49 de voturi, s-a clasat mobilizarea generală pentru Orsika, prin care sute de oameni au donat la început de an pentru salvarea fetiței de cinci ani, care suferă de o boală gravă. Locul trei la această categorie revine campaniei pentru patru elevi sârguincioși care nu au acces la educația online, inițiată de preotul din Vâlcele, Vasile Antonie Tămaş (47 de voturi).

Votul pentru stabilirea Superlativelor Anului în județul Covasna, o campanie Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, a debutat în 27 noiembrie și s-a încheiat în 20 decembrie. În total au fost exprimate aproape 5.900 de voturi, în toate cele 20 de categorii.

 

 

Distribuie articolul:  
|

Superlativele Anului 2020

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.