Superlativele Anului 2020 22 decembrie 2020

Superlativele CovasnaMedia.ro: Campania de susținere a donării de sânge – reușita anului pentru sistemul medical covăsnean

de Covasna Media | 581 vizualizări

A fost un an încercat pentru sistemul medical din România, dar și din lume. Greu a fost și pentru spitalele de la noi sau pentru unitățile conexe. Totuși, câteva inițiative au adus speranță în inimile cadrelor medicale, dar și ale pacienților. Una dintre acestea este campania unor tineri din județ care au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Sfântu Gheorghe. Participanții și-au dorit să îi inspire și pe alții și să ne reamintească tuturor cât de mult contează acest gest.

Astfel, inițiativa s-a clasat pe locul întâi, cu 69 de voturi. Coordonatoarea acestui proiect, Colț Alice, ne-a spus luna trecută că, în total, pe listă s-au înscris aproximativ 40 de persoane care și-au dorit să doneze, iar trei sferturi dintre ei au reușit să ducă procedura până la capăt.

În același weekend a avut loc o altă campanie de donare de sânge. Jucătoarele de baschet și handbal, dar și unii angajați ai clubului Sepsi SIC au răspuns pozitiv apelului venit din partea Spitalului Județean de Urgență Dr. Fogolyán Kristóf și s-au prezentat la CTS Sfântu Gheorghe.

O altă reușită a anului pentru sistemul medical covăsnean, votată de 59 de persoane, a fost o premieră pentru Spitalul Județean. În luna octombrie a avut loc prima operație de îndepărtare a unei pietre din ureter folosind o procedură minim invazivă. De intervenție a beneficiat o pacientă în vârstă de 66 de ani din județul Covasna. Locul trei la această categorie îi aparține știrii despre finalizarea clădirii modulare pentru Urgențe (44 voturi), investiție care a dus la o mai bună separare a circuitelor COVID de nonCOVID în cadrul Spitalului Județean.

Votul pentru stabilirea Superlativelor Anului în județul Covasna, o campanie Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, a debutat în 27 noiembrie și s-a încheiat în 20 decembrie. În total au fost exprimate aproape 5.900 de voturi, în toate cele 20 de categorii.

 

Distribuie articolul:  
|

Superlativele Anului 2020

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.