STIREA ZILEI 12 mai 2022

Stadiul anchetei în cazul accidentului mortal provocat de un angajat al IPJ Covasna aflat sub influența alcoolului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2244 vizualizări

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe informează că sunt încă în derulare cercetările în cazul accidentului mortal petrecut la începutul lunii decembrie 2021 pe DN12, la ieșire din Sfântu Gheorghe, în care este implicat un angajat al IPJ Covasna, aflat atunci la volan sub influența alcoolului și în urma căruia un tânăr în vârstă de 28 de ani și-a pierdut viața. 

În prezent în cauză se efectuează cercetări față de F.S., care are calitatea de suspect, calitate dobândită la data de 08.12.2021, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „ucidere din culpă”, prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin.2 Cod penal.

Până la acest moment nu a fost finalizată de către medicii legiști necropsia victimei accidentului.

De asemenea, expertiza tehnică judiciară privind dinamica accidentului, dispusă în cauză de procuror, este în curs de realizare de către expertul tehnic numit în dosar. 

Cu privire la eventuale măsuri dispuse împotriva suspectului F.S., angajat la Inspectoratului de Poliție al jud. Covasna, vă comunicăm că potrivit legii, măsurile de natură penală vor fi dispuse de către magistrați la finalizarea definitivă a cercetărilor fiind de competența angajatorului să dispună sancțiuni disciplinare/administrative. (...) 

În cauză nu au fost dispuse până în prezent măsuri asigurătorii sau preventive.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe continuă cercetările în cauză”, a transmis, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, într-un răspuns formulat la o solicitare scrisă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, procurorul Ionel Pădurariu. 

Accidentul mortal a avut loc în 2 decembrie 2021, în jurul orelor 17:00, pe DN 12, din direcția Miercurea Ciuc către Sfântu Gheorghe. În zona km 14 + 35 m, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, suspectul, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Volkswagen, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum şi vreme, a pătruns pe sensul opus, intrând în coliziune frontală cu un autoturism marca Dacia, condus de un bărbat în vârstă de 28 ani. În urma impactului, tânărul a decedat, iar celălalt șofer, angajatul IPJ Covasna, aflat în timpul liber, a fost rănit. 

Cercetarea accidentului a arătat atunci și că acesta din urmă era sub influența alcoolului. 

Numitul F.S. a fost testat alcoolscop cu aparatul marca Drager seria ARRM 0344 rezultatul testării fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe secția U.P.U. i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Conform Buletinului de analiză toxicologică (...), emis de către S.J.M.L. Harghita, rezultatul primei probe, recoltată la ora 18:05, a fost de 1,89 g‰ alcool pur în sânge, iar pentru a doua probă, recoltată la ora 19:05, a fost de 1,55 g‰ alcool pur în sânge”, se mai arată în informarea transmisă de Parchet. 

Anchetatorii fac precizarea, ca de obicei în astfel de cazuri, că „măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumpției de nevinovăție”. 

Sursa foto: libertatea.ro și Observatorul de Covasna

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.