STIREA ZILEI 24 noiembrie 2020

Se acoperă cele două terenuri de tenis de la Sepsi Arena

de Daniela Luca | 1174 vizualizări

Lucrările se vor finaliza la începutul anului viitor, spun reprezentanții Sepsi ReKreativ 

Se lucrează intens la acoperirea a două dintre cele patru terenuri de tenis din spatele Arenei Sepsi. Directorul Sepsi ReKreativ, Bodor Lóránd spune că iubitorii acestui sport vor putea juca înăuntru deja la începutul anului viitor. Astfel, aceștia nu vor mai fi nevoiți să își pună racheta deoparte sau să se deplaseze în județe vecine pentru un meci de tenis. Valoarea investiției este de peste 1,6 milioane de lei. 

Construcția se va realiza pe structură metalică și va fi acoperită cu prelată tip cort, ne-a declarat Bodor Lóránd. Și sistemul de încălzire va fi unul inovativ, spune el. 

„Conform proiectului, la începutul anului va fi gata lucrarea. E foarte greu pentru cei care joacă tenis să se deplaseze la Brașov pentru o oră de joc așa că eu zic că e binevenită investiția. Lucrările au început acum o lună. Vor fi acoperite două terenuri din patru, cu schelet metalic, nu cu balon presostatic și va fi acoperit cu două straturi de cort. Încălzirea se va face prin tuburi radiante, de sus în jos”, ne-a spus luni directorul Sepsi Recreativ, Bodor Lóránd.

Potrivit acestuia, terenurile acoperite implică și cheltuielile mai mari, astfel că prețul pentru închirierea terenului va fi de 55 de lei pe oră. Pentru terenurile neacoperite prețul va rămâne neschimbat – 25 de lei pentru cei care vin să joace de luni până vineri, între orele 7:00 – 11:00, 17:00 – 21:00 sau sâmbătă și duminică. Prețul pentru cei care rezervă un teren în timpul săptămânii, între 11:00 și 17:00, va fi în continuare de 20 de lei pe oră. 

„Am încredere că și în orașul nostru tot mai mulți vor putea să intre în contact cu acest sport curat și nobil”

Totuși, temperaturile sunt prea joase pentru practicarea tenisului în aer liber, așa că jucătorii fie au renunțat o vreme la acest hobby, fie s-au orientat către județele alăturate, la distanțe de cel puțin 35 de kilometri. Unii dintre ei spun că așteaptă cu nerăbdare să aibă terenuri de zgură acoperite și la Sfântu Gheorghe. 

„Este o veste foarte bună că se acoperă terenurile pentru toți amatorii de tenis din Sfântu Gheorghe și din împrejurimi că se acoperă terenurile, dar și pentru viitoarea generație de tenismeni, pentru că acum vor avea șansa să practice acest sport tot anul, fără să fie nevoie să renunțe din cauza vremii sau să bată drumul până în județele vecine unde sunt terenuri acoperite. Eu practic acest sport de patru ani și în fiecare sezon rece am fost nevoit să conduc o oră dus și întors până la Brașov și după atâta timp luam în considerare să mă apuc de un alt hobby, pentru că deja devenea prea costisitor, dar acum chiar mă bucur că voi avea acces la terenuri acoperite chiar în Sfântu Gheorghe”, ne-a spus un jucător de tenis din reședința de județ, Rápó Attila András. 

Un alt iubitor de tenis, Szonda Hunor ne-a mărturisit că acoperirea terenurilor ar putea fi un început bun pentru popularizarea acestui sport și la nivelul orașului Sfântu Gheorghe. 

„Am citit cu bucurie vestea că la noi în oraș vor fi terenuri acoperite. Sporturile de echipă, cum ar fi fotbalul sau baschetul, se pot practica în mai multe locuri din Sfântu Gheorghe. Pentru tenis, noi, amatorii jocului, trebuie să mergem până în Brașov, ceea ce automat necesită o investiție mai mare de timp și de bani. În zona noastră nu e nici pe departe atât de renumit tenisul pe cât ar merita să fie. Cu ocazia acoperirii acestor terenuri am încredere că și în orașul nostru tot mai mulți vor putea să intre în contact cu acest sport curat și nobil”, ne-a spus Szonda Hunor. 

Pe lângă acoperirea celor două terenuri de tenis cu prelată tip cort pe structură metalică, proiectul aprobat în luna februarie a anului trecut prevede construirea instalației de iluminat, dar și a unei anexe cu vestiare, grupuri sanitare și bufet. Valoarea estimată a investiției este de 1,6 milioane de lei, bani din bugetul local, se arată în proiect. 

„Posibilitatea practicării tenisului de câmp pe toată perioada anului va atrage după sine un număr mai mare și mai constant de practicanți, făcând posibilă desfășurarea de evenimente legate de acest sport: recreere, antrenamente, competiții/turnee”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat anul trecut de Consiliul Local. 

Cele patru terenuri de tenis din incinta complexului Arena Sepsi au fost date în folosință în primăvara anului 2018.  

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.