STIREA ZILEI 21 mai 2019

Patinoarul din Târgu Secuiesc candidează pentru organizarea a două Campionate Mondiale

de Covasna Media | 949 vizualizări

Federația Română de Hochei pe Gheață și-a depus candidatura pentru organizarea, în 2020, a Campionatelor Mondiale de seniori, juniori U20 și juniori U18. Naționala de seniori a României a promovat recent în grupa valorică IA, cea ce înseamnă o mare performanță pentru hocheiul românesc. Candidatură pentru organizarea acestui Mondial și-a mai depus și Slovenia.

Adversarele României, în grupa din anticamera elitei, vor fi Lituania, Coreea de Sud, Slovenia, plus alte două echipe care vor retrograda din prima divizie valorică. Ungaria este echipa pe care România o va înlocui în Divizia IA. Dacă va fi acceptată candidatura României, patinoarul pe care se va juca va fi cel de la Brașov, în timp ce patinoarul din Tg. Secuiesc va fi utilizat pentru antrenamente.

La juniori U20, România se află în grupa IIA și, de asemenea, dorește să organizeze Campionatul Mondial. Patinoarul desemnat este cel din Tg. Secuiesc, care are însă o concurență selectă. Alte orașe care se vor gazdă a competiției sunt Vilnius (Lituania), Sheffield (Marea Britanie) și Belgrad (Serbia) România le are drept colege de grupă pe Lituania, Serbia, Marea Britanie, Spania și Japonia.

România ar dori să organizeze și Campionatul Mondial de juniori U18. Și aici suntem tot în grupa valorică IIA, a patra pe linie verticală, oponentele fiind, pentru anul viitor, Lituania, Estonia, Coreea de Sud, Marea Britanie și Serbia. Patinoarul din Tg. Secuiesc a fost inclus în ofertă, infrastructura din municipiul covăsnean fiind considerată a fi de foarte bună calitate și capabilă să găzduiască un Campionat Mondial. În cursa pentru organizare s-au mai înscris Talinn (Estonia) și Belgrad (Serbia).

Evident că toate cele trei competiții nu pot fi acordate României, cazul optimist fiind ca țara noastră să organizeze Mondialul de seniori și la o categorie de juniori.

Decizia va fi luată de către forul internațional cât de curând, pentru ca gazdele să se poată pregăti în vederea competițiilor de anul viitor.

În acest sezon, Patinoarul din Tg. Secuiesc a fost gazda meciurilor disputate pe teren propriu de către CSA Steaua București, militarii neavând patinoar disponibil în Capitală. Să sperăm că anul viitor vom avea, la Tg. Secuiesc, un Campionat Mondial de hochei pe gheață, ceea ce ar însemna o frumoasă premieră pentru spectrul sportiv covăsnean.

Vom reveni cu amănunte!

Cristian Frisk

(Surse foto: Facebook/HC Bikák şi arhiva Observatorul de Covasna)

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.