STIREA ZILEI 7 noiembrie 2018

Hadnagy, tu de ce nu joci?

de Covasna Media | 9570 vizualizări

... a fost întrebarea retorică pe care i-am adresat-o căpitanului de echipă de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe, sâmbătă seară, la meciul cu Hermannstadt. Era a nu știu câta oară când Hadnagy nu a fost convocat de către antrenorul Eugen Neagoe, care nu i-a dat șansă să evolueze nici măcar în Cupa României, la Mioveni.

Ochii lui Hadnagy Attila, plini de tristețe, au răspuns fără cuvinte. A reușit totuși să adauge prin limbaj articulat: „Sunt profesionist, îmi iubesc echipa și mă pregătesc așa cum trebuie. Respect deciziile antrenorului”.

Nu era cazul unei alte întrebări. Noi suntem ziar de atitudine, nu de scandal, iar propozițiile rostite de atacant au fost cuprinzătoare, în doar câteva minute. Hadnagy suferea mai mult poate decât cei aflați în teren, pentru înfrângerea contra echipei sibiene.

Pe 8 septembrie a împlinit 38 de ani, dar este în aceeași formă fizică precum în urmă cu un deceniu. Familist convins, credincios catolic, Hadnagy este o figură carismatică și exemplară pentru copiii și tinerii din Covasna, dăruit total echipei, are marele avantaj de a nu judeca precum un „mercenar”, strict prin prismă comercială relația cu echipa.

Antrenorul Eugen Neagoe are tot dreptul profesional de a-și alege jucătorii, iar noi nu avem acces la antrenamente pentru a vedea care este, de fapt, starea de spirit. Conducerea clubului respectă deciziile pe care Eugen Neagoe și le asumă în privința utilizării jucătorilor. Totuși, de când Simonovski nu a mai dat gol în campionat? I se pare cuiva că atacantul macedonean este mai în formă decât Hadnagy? Sau că are randament?

Noi, cei de pe margine vedem un singur lucru: cariera lui Hadnagy Attila nu se poate încheia așa. Adică lustruind la nesfârșit banca de rezerve. Ultimul gol pe care Hadnagy l-a marcat la echipă a fost în amicalul de la Academia Puskás, din Ungaria, în precedenta pauză a Ligii I.

Hadnagy Attila a marcat 164 de goluri pentru Oltul și pentru Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Anul trecut a reușit cinci goluri, toate importante, cu ajutorul cărora ne-am salvat de la retrogradare. Anul acesta abia de a bifat două meciuri în campionat.

Nu renunța, căpitane!

Cristian Frisk

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mattteo Matei, 7 noiembrie 2018
Da, total de acord. Hadnagy este un atacant la care nu trebuie sa te uiti la varsta. Alearga mai mult decat 80% dontre tinerii din ziua de azi. Alearga, recupereaza, da si goluri daca ii dai minute. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.