STIREA ZILEI 29 mai 2020

diMANSIONS Hit Music Festival se reprogramează pentru 18-20 iunie 2021!

de Covasna Media | 1835 vizualizări

Hermes House Band, Gipsy Kings, Boney M, Kaoma, Mr. President, C Block, Real McCoy și DJ-ii de la „Wonderful Days” au reconfirmat participarea 

„Life is Life” și oricât de mult ne-am fi dorit, nu vom putea să ne bucurăm în luna iunie de diMANSIONS - festivalul hiturilor din inima țării. Eram nerăbdători să ne bucurăm împreună, să dansăm, să cântăm, să râdem, să ne amintim de trecut, să legăm prietenii noi, să uităm de griji, să ne ascultăm idolii din tinerețe, să „evadăm” și să trăim împreună, timp de 3 zile, o experiență colorată cu iz de nostalgie. Anul acesta, însă, nu putem face asta, astfel încât reprogramăm distracția pentru vara anului viitor și începem de pe acum să pregătim o ediție și mai spectaculoasă de festival. 

E o decizie la care cred că se așteptau cam toți fanii festivalului. Noi am tot așteptat să vedem dacă vom avea un cadru legal cât mai clar și să ne asigurăm că există claritate pentru perioada următoare, întrucât și luna septembrie a acestui an a fost la un moment dat o variantă de reprogramare. Avem informații însă că evenimentele de peste 5000 de oameni vor fi complet interzise în această vară și atunci cred că reprogramarea pentru anul viitor este singura opțiune. Am avut în toată perioada asta un dialog civilizat, prietenos și constructiv cu sute de oameni, care au vrut să afle ce se întâmplă cu abonamentele deja achiziționate sau dacă are rost să-și cumpere un abonament pentru iunie. Mă bucur că lumea a înțeles că este un moment foarte dificil pentru organizatori, că eforturile pe care le facem sunt uriașe, dar că obiectivul nostru principal rămâne acela de a oferi o experiență inedită miilor de oameni, însă, doar dacă acest lucru se poate face în deplină siguranță pentru ei”, declară principalul organizator al evenimentului, Daniel Santa. 

Că siguranța participanților trebuie să fie pe primul loc și că trebuie să privim cu optimism și către viitor susține și unul dintre partenerii instituționali ai evenimentului, responsabil pe domeniul turistic, vicepreședintele Consiliului Județean Covasna. 

„Din cauza pandemiei de coronavirus, toate evenimentele care au fost planificate pentru primăvară-vară din păcate vor trebui să fie anulate. Festivalul diMANSIONS a fost, după părerea noastră, un festival foarte reușit. Peste 15.000 de persoane, locuitori ai județului Covasna, dar și turiști au fost prezenți la acest eveniment. Și prin acest eveniment am făcut pași importanți pentru a reintroduce Castelul Mikó în circuitul turistic. A trebuit să anulăm și festivalul Barbecue, care a fost planificat pentru luna mai. Dar să ne gândim și să fim pozitivi. Suntem optimiști că anul viitor toate evenimentele vor putea fi organizate fără restricții și vom putea să ne bazăm pe promovarea potențialului turistic al județului nostru și pe aceste evenimente, care ne-au dovedit că pot aduce foarte mulți turiști în regiunea noastră”, declară vicepreședintele Consiliului Județean Covasna, Grüman Róbert.

Majoritatea artiștilor au confirmat prezența la ediția de anul viitor 

Vestea bună este că majoritatea artiștilor din lineup-ul din 2020 au confirmat participarea în 2021 și te invită să ai răbdare pentru a te întoarce înapoi în timp pe tărâmul conacului Mikó, să-i asculți, să-i vezi LIVE într-o atmosferă unică! Știm deja la această oră că Hermes House Band, Gipsy Kings, Boney M, Kaoma, Mr. President, C Block, Real McCoy și mulți alții vor spune „Prezent!” ediției din 2021. De asemenea, mini festivalul de muzică electronică dedicată DJ-ilor clasici, „Wonderful Days” a fost reconfirmat, astfel încât pe 18 și 19 iunie 2021, vă veți putea întâlni cu DJ Sash!, Dj Quicksilver, Tomcraft sau Brooklyn Bounce. 

Am muncit enorm pentru a păstra într-o proporție cât mai mare line-up-ul de artiști din 2020 pentru ediția din 2021 și, intenționăm, dacă totul va fi bine și vom avea suportul necesar, să adăugăm și alte nume pe lista din 2021. Într-un fel, e o oportunitate de a construi un festival și mai spectaculos pentru ediția a doua. Ce mai trebuie menționat este că apreciem foarte mult că majoritatea fanilor au înțeles că cel mai bun mod de a ne sprijini este acela de a nu cere returnarea banilor pe abonamente. Acum există și legea privind voucherele, astfel încât credem că s-a găsit o variantă de compromis, reciproc avantajoasă, în care până la urmă câștigătorul final este publicul. Dacă industria de evenimente intră în colaps, nu vor mai fi nici bani din care să se restituite contravaloarea biletelor, dar nici evenimente la care să mai participe oamenii”, mai spune Daniel Santa. 

Așadar, dacă vă numărați printre cei care și-au achiziționat abonament pentru ediția din 2020, trebuie să știți 2 lucruri importante:

1.      Toate abonamentele rămân valabile pentru ediția din 2021, indiferent de prețul pe care îl va avea un abonament anul viitor.

2.      Pentru că ați fost cei care v-ați dorit cel mai mult să fiți prezenți la ediția din 2020, veți intra, prin tragere la sorți,  în cursa pentru câștigarea unor zeci de întâlniri „Meet & greet” cu artiștii invitați la festival. 

Cei care nu doresc să păstreze abonamentele au la dispoziţie 30 de zile să completeze o cerere de retur accesând link-ul www.iabilet.ro/retur, respectiv transformarea biletului în voucher valoric valabil până pe 30 septembrie 2021 pe care îl pot folosi să achiziţioneze produse sau bilete la alte evenimente viitoare organizate de Comparty Events. 

Dacă există persoane care vor fi în imposibilitatea de a participa la festival la noua dată, acestea trebuie să se adreseze organizatorilor (contact@dimansions.ro), care vor trata punctual fiecare caz în parte.

Sperăm că în perioada următoare statul, împreună cu grupurile de lucru de specialiști din domeniul industriei de spectacole, să găsească cele mai bune soluții pentru protejarea acestui domeniu și a companiilor care acum practic și-au pus existența în stand by pentru mai bine de un an. Festivalurile și concertele sunt primele activități stopate și ultimele care vor fi reluate, deci în mod clar, efectul economic va fi unul teribil”, a adăugat Daniel Santa. 

Mai așteptăm un an, dar știm că va fi fenomenal!

Mulțumim fanilor festivalului care și-au confirmat suportul pentru organizatori în toate aceste săptămâni de incertitudine. Avem un an în plus la dispoziție să pregătim o experiență de festival cum nu s-a mai văzut și numeroase surprize pe care le vom anunța în perioada următoare. Mai așteptăm un an, dar știm că va fi fenomenal!

Rămânem în continuare optimiști că lucrurile vor reveni la un moment dat la normal. Nu cred că umanitatea poate funcționa fără tot ce înseamnă artă, cultură și entertainment, fără vibrația fantastică a unor energii care se unesc, fără „apropierea socială” și nu numai pe care festivalurile și concertele o aduc. În general, astfel de situații ne fac să înțelegem mai bine ce-am avut și poate n-am prețuit cu adevărat. Am încredere că anul viitor vom fi de două ori mai mulți și ne vom simți de două ori mai bine la diMANSIONS”, a punctat Daniel Santa. 

„diMANSIONS Hit Music Festival” este o prezență inedită în peisajul evenimentelor din România și propune participanților o experiență colorată cu iz de nostalgie, în mijlocul naturii într-o locație plină de istorie și energie, castelul Mikó din Olteni, județul Covasna, la doar 35 de km de Brașov.

„diMANSIONS” este un joc de cuvinte, format din termenii „DIMENSIONS" – „dimensiuni”  și „MANSIONS" – „conace” în limba engleză. Cuvântul rezultat dorește să comunice multitudinea de experiențe și tipuri de activități din cadrul festivalului, dar permite și o subtilă localizare a evenimentului în Covasna, supranumit „THE LAND OF MANSIONS"- „ȚINUTUL CONACELOR”.

Elementul distinctiv al festivalului este cortul albastru uriaș Kayam, care poate găzdui sub cupola sa mii de iubitori ai muzicii. 

Organizatorii festivalului sunt Comparty - companie specializată pe organizarea de evenimente și comunicare, alături de Asociația Pentru Comunitate - unul dintre ONG-urile cele mai prolifice din zonă, cu peste 15 ani de istorie în organizarea de spectacole. Demersul organizatorilor este acela de a crea un eveniment de amploare, multicultural, multietnic, adresat diferitelor categorii de vârstă, localnicilor, dar și turiștilor. 

Pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de festival, urmăriți paginile de Facebook – diMANSIONS Hit Music Festival și Instagram (@di.mansions), precum și site-ul oficial, https://www.dimansions.ro/.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.