STIREA ZILEI 22 martie 2023

Elevii și drogurile: cum se face prevenție la nivel de IȘJ Covasna

de David Leonard Bularca | 1007 vizualizări

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna susține că profesorii din județ au fost formați pentru prevenirea consumului de droguri în școli și că, la nivelul județului, s-au desfășurat și se desfășoară diferite activități pentru a preveni consumul de substanțe interzise în rândul elevilor. Răspunsurile, oferite redacției CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, vin în contextul în care, în București, au avut loc ample percheziții privind consumul de droguri în licee. Șapte tineri au fost, până în acest moment, reținuți, iar alte două persoane sunt sub control judiciar, în acest caz. 

În județul Covasna nu au fost cazuri de trafic sau consum de droguri în școli, ne-a spus, telefonic, inspectoarea școlară pentru educație permanentă și activități extrașcolare din cadrul IȘJ Covasna, Zágoni Imola-Eva.

Aceasta ne-a transmis și un răspuns scris, semnat de inspectorul școlar general al IȘJ Covasna, Kiss Imre, în care sunt enumerate o serie de activități care au avut loc în școlile covăsnene pentru a preveni consumul de droguri. 

„În unităţile de învățământ din județul Covasna se implementează proiecte de prevenire a consumului și a traficului de droguri, în parteneriat cu C.P.E.C.A. Covasna. De asemenea, Ministerul Educației, prin I.Ş.J. Covasna, desfășoară Concursul de proiecte antidrog pentru liceeni „Împreună", care se bazează pe cele 3 principii eficiente împotriva drogurilor: lucrul în echipă, voluntariatul și educația între egali. 

Totodată, I.Ș.J. Covasna, împreună cu diverși parteneri, organizează activități extracurriculare ca alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. De exemplu, Concursul național „Mesajul meu antidrog", inițiat de A.N.A., este un proiect național în cadrul căruia elevii îşi exprimă într-o formă de comunicare originală – culturală, artistică sau prin sport, opiniile și atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”, se arată în prima parte a răspunsului transmis către redacția noastră. 

Reprezentanții IȘJ Covasna susțin că profesorii din județ au fost formați în domeniul prevenirii consumului de droguri. 

Cadrele didactice şi diriginţii au fost formați în domeniul prevenirii consumului de droguri în vederea implementării de programe și proiecte specifice. În familie au fost abordate teme despre consolidarea legăturilor afective dintre membrii familiei, în vederea întăririi factorilor de protecție la consumul de droguri. În cadrul Programului național „Școala altfel" au fost susținute de către reprezentantul C.P.E.C.A. Covasna activități de informare, educare, comunicare, privind consecințele consumului şi traficului de droguri în rândul elevilor”, se mai arată în răspuns. 

În cazul de la București, 20 de persoane au fost duse la audieri în urma perchezițiilor din 23 de locații, care au avut loc marți, 21 martie. Suspecții au vârste între 17 și 26 de ani, susțin procurorii, notează publicația Buletin de București

Potrivit Digi24, acesta este cel mai mare dosar care vizează elevi și studenți care ar face trafic de droguri în unitățile de învățământ. 

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.