STIREA ZILEI 9 noiembrie 2021

Campanie de vaccinare la Turia, spre finalul săptămânii

de David Leonard Bularca | 735 vizualizări

Autoritățile organizează o campanie de vaccinare în Turia, iar toți cei care vor să se imunizeze împotriva virusului SARS-COV-2 cu această ocazie o pot face, însă trebuie să se înscrie înainte. Campania va avea loc joi, 11 octombrie, între orele 16:00 – 18:00, la Căminul Cultural din comună. 

Cei care doresc să se înscrie trebuie să sune la numărul de telefon: 0741139836. Când sună, oamenii sunt rugați să specifice și cu ce ser își doresc să se imunizeze, de la Pfizer sau Johnson & Johnson. 

Primarul Comunei Turia, Daragus Atilla spune că rata de vaccinare în comuna covăsneană este mică. 

„Este foarte slabă rata de vaccinare și interesant comparativ cu celelalte localități. Și acum suntem la 2 virgulă ceva (n. red. cazuri de COVID-19 la mia de locuitori). Adică suntem sub trei, dar... Rata de vaccinare e foarte mică la Turia. Oamenii lucrează în agricultură,  la munte, la pădure și văd că nu se prea interesează pentru vaccin”, a declarat luni, pentru Observatorul de Covasna, primarul.

Acesta spune că de vină pentru faptul că oamenii nu se vaccinează sunt știrile false care le ajung la urechi. 

„Bârfe, bârfe și bârfe! Sunt cei care zic vai, Doamne, că Pfizerul, de exemplu, acum a ieșit o știre că directorul general de la Pfizer a fost arestat pentru că a mințit peste tot, că nu e eficient vaccinul. No, oamenii zic că mai bine nu se vaccinează, decât să ia ceva care nu știu ce e. Noi am făcut deja trei campanii de vaccin, asta o să fie a patra. Facem tot ce trebuie ca să avem un grad de vaccinare mai mare, că ai o singură viață, degeaba stai acasă și în curte și nu poți să te duci nicăieri. Adică haideți să trăim și viața noastră, că e una singură. Asta nu se va schimba”, a mai spus Daragus Atilla. 

Luni, în Comuna Turia erau active 11 cazuri de COVID-19, ceea ce făcea ca incidența să fie de 2,87/1.000 de locuitori. 

De duminică până luni, în județul Covasna s-au administrat 322 de doze de vaccin, dintre care 98 au reprezentat prima doză. 

Sursa foto: arhivă, Daragus Atilla – Facebook 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.