STIREA ZILEI 23 decembrie 2019

Bamboléo, Coco Jambo și Lambada, printre hit-urile care se vor auzi, live, la diMANSIONS

de Covasna Media | 2334 vizualizări

Gipsy Kings, Kaoma, Hermes House Band, Mr. President, C-Block și Real Mc Coy sunt artiștii care vin la festivalul de la Olteni 

Așteptarea a luat sfârșit pentru iubitorii muzicii retro! Super festivalul dedicat iubitorilor muzicii anilor 80, 90 și 2000, diMANSIONS Hit Music Festival, se întoarce în inima țării. La Olteni, peisajul mirific al Munților Bodoc și atmosfera unică a Castelului Mikó vor fi din nou martorii unei petreceri fabuloase timp de trei zile și trei nopți. Evenimentul este programat între 19 și 21 iunie 2020. 

Organizatorii festivalului au anunțat primii artiști care vara viitoare vor concerta în județul Covasna, la Olteni și fanii nu vor fi dezamăgiți: Gipsy Kings, Kaoma, Hermes House Band, Mr. President, C-Block și Real Mc Coy sunt numele dezvăluite în prag de sărbători. 

Succesul de public al festivalului la prima ediție a fost unul extraordinar. Nu puteam deci decât să continuăm, iar cu sprijinul autorităților locale, ne vom bucura de aceeași locației minunată de la Olteni. Festivalul va avea un line-up fantastic, urmează să anunțăm 2 nume foarte mari în prima parte a anului și o scenă și un concept suplimentar, față de ceea ce s-a întâmplat la prima ediție”, spune organizatorul principal al evenimentului, Daniel Santa. 

Artiști unul și unul la a doua ediție diMANSIONS 

Fondatorul renumitei formații GIPSY KINGS, Diego BALIARDO, a decis să pornească într-un nou turneu european și mondial, cu noua generație a familiei BALIARDO și REYES. Astfel, autorii celebrelor Bamboléo, Djobi, Djoba, Baila Me sau Volare vin în România prin diMANSIONS Hit Music Festival. Iar din câte se anunță, spectacolul va fi unul extraordinar. 

În 1987 frații REYES și BALIARDO s-au unit sub numele GIPSY KINGS și de atunci și-au făcut fani în toată lumea. Au vândut peste 20 de milioane de albume și au avut peste 20 de turnee mondiale. 

Formația KAOMA, compusă din cei doi membri fondatori, Chyco Dru și Jacky Arconte s-a reunit, spre bucuria fanilor din toată lumea. Acestora li s-a alăturat solista Etna Brasyl. Astfel, s-au decis să pornească din nou pe căi internaționale, cu scopul de a reînvia magia și de a se bucura din nou alături de fani de melodii celebre, ca Lambada. 

Pe artiștii de la HERMES HOUSE BAND i-am întâlnit și la prima ediție diMANSIONS, iar datorită spectacolului extraordinar pe care l-au adus pe scena de la Olteni, alături de Lou Bega, organizatorii au decis să îi aducă din nou. 

În ultimii ani,  Hermes House Band a devenit un etalon al muzicii și petrecerilor de înaltă calitate din Europa. Aceștia au vândut peste 8 milioane de albume în peste 25 de țări. Povestea lor a început în Rotterdam, când un grup de studenți a decis să înființeze o formație. Primul lor concert a fost în fața colegilor lor, din frăția Hermes. În prezent, Hermes House Band are concerte pe tot parcursul anului, în toată lumea. Melodiile lor, „I will survive”, „Country Roads”, „Live is life” și „Rhythm of the Night” au ajuns în topuri în numeroase țări. 

MR. PRESIDENT este un proiect născut în Germania și renumit peste tot în lume pentru hitul Coco Jambo, lansat în 1996. Formația este renumită în Europa și pentru hiturile dance „Up'n Away”, „I'll Follow the Sun”, „I Give You My Heart”, „4 on the Floor”, „Jojo Action”, precum și pentru albumele „Up'n Away” și „We See The Same Sun”. 

REAL MC COY s-a bucurat de asemenea de popularitate și succes pe întreg mapamondul în mijlocul anilor 90, când single-ul „Another Night” a luat cu asalt topurile din multe țări. Ulterior, acest cântec a devenit unul dintre cele mai bune vândute din istorie de un grup din Germania. Formația este renumită totodată pentru hiturile: „Run Away”, „Automatic Lover (Call for Love)” sau „Love & Devotion”. 

C-BLOCK este un alt grup format în Germania. Bazele trupei hip-hop au fost puse în 1995 de producătorii Frank Müller și Jörg Wagner. Grupul este reprezentat de rapperul american Anthony „Red Dogg” Joseph și solistul James „Mr.P” White. C-Block a fost o formație foarte populară în Europa anilor 1990, care, alături de Down Low și Nana au dus la creșterea pe continent a muzicii rap cu influențe americane. Printre cele mai renumite melodii ale lor se numără „So Strung Out”, „Time Is Tickin' Away”, „Summertime” sau „Keep Movin'”.

Organizatorii diMANSIONS Hit Music Festival spun că acesta este începutul și că urmează să se mai anunțe numele câtorva artiști care ne vor bucura cu prezența lor în județul Covasna. 

Abonamente

Cei care sunt convinși deja că diMANSIONS aceasta va fi, din nou, petrecerea anului și-au cumpărat deja bilete la prețuri avantajoase. Și acum se mai pot achiziționa abonamente la cel mai bun preț, începând de la 180 de lei pe trei zile, de pe iabilet.ro sau dimansions.ro. 

Abonamentele au prețul cel mai bun până în 15 ianuarie, urmând să crească progresiv până în iunie anul viitor. Ținând cont de numele pe care urmează să le mai anunțăm, raportul preț-calitate va fi unul extraordinar. Ne dorim să depășim cifrele din 2019, când peste 15.000 de oameni ne-au trecut pragul în timpul celor trei zile de festival”, a mai spus organizatorul principal al evenimentului, Daniel Santa. 

Anul trecut, în weekendul 14 – 16 iunie, domeniul Castelului Mikó de la Olteni a căpătat, în premieră, o nouă dimensiune, una de poveste. Acest tărâm magic, numit diMANSIONS Hit Music Festival, s-a deschis lumii cu un concept de eveniment unic în județ, prin prezența a numeroase personaje de talie mondială: Thomas Anders și The Modern Talking Band, Hermes House Band și Lou Bega, Tania Evans, Turbo B (ex SNAP!), Inner Circle, Dr. Alban sau The Dire Straits Experience. În toate cele trei zile de festival, circa 15.000 de participanți au dat viață celei mai mari petreceri retro din Transilvania.

Unul dintre simbolurile cele mai importante ale festivalului a fost cortul Kayam, cel mai mare adus până acum în România.

„diMANSIONS” este un joc de cuvinte, format din termenii „DIMENSIONS” – „dimensiuni” și „MANSIONS” – „conace”, din limba engleză. Termenul rezultat dorește să comunice multitudinea de experiențe și tipuri de activități din cadrul festivalului, dar permite și o subtilă localizare a evenimentului în județul Covasna, supranumit „THE LAND OF MANSIONS" – „ȚINUTUL CONACELOR”. 

Pentru a fi la curent cu toate noutățile legate de festival, urmăriți paginile de Facebook (@dimansions) și Instagram (di.mansions) – diMANSIONS Hit Music Festival, precum și site-ul oficial, https://www.dimansions.ro/

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.