STIREA ZILEI 16 mai 2022

40 de edituri din România şi Ungaria la Târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană SepsiBook

de Agerpres | 584 vizualizări

Un număr de 40 de edituri din România şi Ungaria vor participa la prima ediţie a Târgului de carte şi festivalul de literatură contemporană SepsiBook, ce va avea loc în perioada 26-29 mai la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, au informat organizatorii.

Potrivit acestora, pe parcursul a patru zile, în cadrul SepsiBook vor avea loc aproape 80 de evenimente literare, livreşti şi muzicale, care se vor desfăşura simultan pe două scene, iar participarea publicului va fi gratuită.

Deschiderea oficială a SepsiBook va avea loc joi, 26 mai, începând cu ora 17,00, în prezenţa autorităţilor locale şi a mai multor invitaţi, printre care scriitorul Vida Gabor şi poetul Mircea Dinescu.

Vineri, 27 mai, începând cu ora 10,00, trupa teatrului independent MiniReactor din Cluj-Napoca va prezenta „O gheară de ajutor”, spectacol dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6-10 ani.

Tot vineri, 27 mai, începând cu ora 11,00 va avea loc întâlnirea publicului cu autoarea Lavinia Branişte şi ilustratoarea Anca Smărăndache, precum şi lansarea ediţiei în limba română a cărţii „Povestea unei bâlbâieli” semnată de Vida Gabor, începând cu ora 17,00, urmată o oră mai târziu de o întâlnire cu poetul Mircea Dinescu, sub genericul „Opinii crude şi idei gătite”. Seara se va încheia cu concertul trupei de muzică şi umor Fără Zahăr din Iaşi.

Între orele 17,00 şi 18,00, copiii sunt aşteptaţi în Universul copiilor unde vor avea loc reprezentaţii de kamishibai (teatru japonez, „de hârtie”), basme în limba română, activităţi de artă meşteşugărească pentru copii şi adulţi, respectiv confecţionare de semne de carte şi de desene din fire de aţă.

Sâmbătă, 28 mai, de la ora 16,00, Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe va prezenta în cadrul SepsiBook spectacolul #acedesiguranţă@tiktok, cu Anca Pitaru şi Costi Apostol, în regia lui Bobi Pricop.

„De o noutate absolută, spectacolul este conceput să funcţioneze pe două planuri. Unul într-o sală de teatru, sub forma unei instalaţii performative, celălalt online, în cadrul reţelei TikTok. Povestea are în centru un grup de şapte liceeni cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani care lansează #acedesiguranţă, o mişcare care vine să dea voce pe TikTok adolescenţilor şi experienţelor lor. Spectacolul poate fi urmărit, la alegere, în limba română sau engleză”, se arată într-un comunicat de presă, remis vineri AGERPRES.

Prima ediţie SepsiBook este organizată de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna, Casa de Cultură „Konya Adam” şi Biblioteca Judeţeană „Bod Peter”, iar programul detaliat poate fi accesat pe site-ul www.sepsibook.ro.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.