STIREA ZILEI 17 noiembrie 2022

12 terenuri, atribuite în ultimii doi ani prin programul „Hai acasă”

de Daniela Luca | 592 vizualizări

În 2021 și 2022, un număr de 12 terenuri au fost atribuite unor tineri cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani din reședința de județ care și-au exprimat dorința de a-și construi o locuință. În cadrul programului „Hai acasă“, beneficiarii au primit în mod gratuit câte un teren de aproximativ 300 de metri pătrați pe străzile Grigore Păltineanu și Gyárfás Győző din reședința de județ. Autoritățile locale precizează că anul acesta au mai fost depuse șapte cereri. 

Din 2008, an în care a fost lansat programul „Hai acasă!”, zeci de tineri care și-au dorit să profite de această ocazie și să beneficieze de teren gratuit pentru construirea locuinței au depus cereri la Primărie. Autoritățile locale precizează că anul acesta au fost depuse șapte solicitări, în timp ce anul trecut a fost depus un număr de 12 astfel de cereri. 

„În perioada 01.01.2021-15.11.2022 au fost atribuite 12 terenuri. De la începerea programului au fost atribuite 45 terenuri, 26 au fost revocate și sunt 19 contracte active”, ne-au transmis reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe. 

Conform acestora, se pot face în continuare înscrieri. Beneficiarii au la dispoziție doi ani să își construiască locuințele tip, conform proiectelor puse la dispoziție gratuit de autoritățile din reședința de județ.

Prin acest program, Primăria Sfântu Gheorghe acordă gratuit terenuri pentru construirea de locuințe tinerilor plecați la studii în țară sau străinătate și care decid să revină la Sfântu Gheorghe. 

Acesta se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, iar pentru a stimula reîntoarcerea în municipiu se acordă 10 puncte la criteriile de departajare pentru cei care se încadrează în această categorie. Astfel, selecția solicitanților se face pe bază de punctaj, fiind în avantaj și familiile tinere cu mai mulți copii.

Totodată, beneficiarii trebuie să demonstreze capacitatea financiară pentru construirea locuinței, în valoare de cel puțin 10% din costurile prevăzute în devizul general. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.