SPORT 22 mai 2013

Tenis de masă într-o fostă centrală termică

de Monica Vrânceanu | 905 vizualizări

Clubul de tenis de masă Electrica investește în centrala din zona Pieței din Simeria

Fosta centrală termică din zona Pieţei din cartierul Simeria din Sfântu Gheorghe a intrat în reabilitare, în urma unui parteneriat semnat între Primărie și Clubul Sportiv de Tenis de masă Electrica. În urma solicitării Clubului, autoritățile locale au semnat un acord astfel încât Clubul s-a obligat ca în următoarele șase luni să transforme clădirea în una funcțională. Dacă o va transforma, o va putea folosi ca sediu pe următorii ani, fără pretenții financiare din partea Primăriei.

Administratorul public al orașului, Czimbalmos Kozma Csaba, a declarat că proiectul pentru această centrală termică se poate dovedi unul viabil dacă cei de la Club vor reuși să reabiliteze clădirea.

„De-a lungul anilor au fost multe intenții de a transforma fostele centrale în diverse spații, la unele s-a reușit, la altele nu. Cererile au venit în special din partea fundațiilor și a diverselor asociații, însă multe s-au împotmolit pe drum și au abandonat, din diverse motive – cel mai adesea lipsa banilor. Pentru că în cazul fostelor centrale unde nu s-a reușit să se facă nimic avem de-a face acum cu clădiri improprii, distruse, dorim să le demolăm și să facem fie spații verzi, fie locuri de joacă ori parcări. Asta inclusiv pentru că unele din fostele centrale au devenit spații de locuit pentru cei fără adăpost și nu e normal să se stea în astfel de condiții”, a declarat Czimbalmos Kozma Csaba.

Potrivit acestuia, cam jumătate din fostele centrale termice și-au găsit o nouă destinație – fie prin proiecte ale școlilor, fie prin proiecte ale unor asociații și fundații, iar destinul celor care au ajuns ruine este demolarea.

Investiție în ruine

Președintele Clubului de Tenis de masă Electrica, Teodor Simon, a declarat că au solicitat spațiul fostei centrale termice din Simeria în primul rând pentru că actualele spații în care funcționează nu le sunt garantate pe viitor și nu permit investiții și amenajări proprii. În plus, locația fostei centrale este foarte bună și dacă proiectul va reuși, se vor atrage noi membri pentru Club.

„Avem promisiuni pentru sprijin în reabilitarea clădirii, care trebuie refăcută de la zero aproape; e impropriu să spunem că e clădire, căci de fapt e vorba despre pereții care mai stau în picioare, în rest trebuie pardoseală, tencuială, ferestre, uși, electricitate, sistem de încălzire, izolație, totul. Clădirea e o ruină, dar până la urmă, cu sprijin, sperăm să o punem pe picioare și să realizăm ceva, astfel încât să avem aici un sediu”, a explicat Teodor Simon, adăugând că chiar dacă Clubul merge destul de bine, nu își permite chirii nici măcar pentru organizarea unor meciuri cu public la Sala Sporturilor, preferând să investească în participarea la diverse competiții.

Teodor Simon a mai arătat că în devizul pentru reabilitarea clădirii fostei centrale investiția a fost estimată la 250.000 de lei, însă suma nu poate fi considerată bătută în cuie, deoarece mai pot apărea inclusiv cheltuieli neprevăzute, așa că oricine este interesat să acorde un sprijin Clubului o poate face cu toată încrederea.

Potrivit lui Teodor Simon, tenisul de masă covăsnean e în ascensiune, Clubul având membri seniori, juniori și copii, precum și amatori. Clubul are o echipă în Liga I Superdivizie și alta în Liga a III-a Divizia B, iar tinerii și copiii vin tot mai mult către acest sport care nu e periculos din punct de vedere fizic, dar necesită multă îndemânare și răbdare.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.