SPORT 24 iunie 2013

Incze Kriszta este vicecampioană europeană la lupte

de Székely Emőke | 454 vizualizări

Luptătoarea Incze Kriszta a reușit o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de Cadeți organizate în Muntenegru, unde a câștigat medalia de argint. „Este o performanță remarcabilă pentru sportul din Sfântu Gheorghe” – este de părere antrenorul ei, Kertész Dávid.

Kriszta a început competiția vineri, când a întâlnit mai întâi o sportivă din Germania, pe care a învins-o cu 8-0, apoi a luptat cu o poloneză, de care a trecut cu 5-0. Astfel a intrat în finala competiției la categoria 60 de kilograme, unde a întâlnit-o pe Galambos Ramona din Ungaria.

„Cele două sportive s-au mai întâlnit de două ori în diferite competiții internaționale, o dată a câștigat Galambos, și o dată Kriszta, astfel lupta a fost deschisă oricărui rezultat. Până la urmă sportiva noastră a pierdut meciul cu 4-2, și astfel a trebuit să se mulțumească cu argintul. Și așa pot spune că rezultatul este excepțional pentru ea și pentru sportul covăsnean” – spune Kertész Dávid, care se ocupă de pregătirea sportivei împreună cu Hatos Péter și Mátéfi Árpád.

Kriszta ne-a spus că este obosită, dar bucuroasă, și că deocamdată nu realizează că ceea ce a obținut este un rezultat remarcabil. Pentru ea urmează alte competiții internaționale, pentru că Federația Română de Lupte o va trimite la Campionatele Europene de juniori I (ea este la juniori II), concurs ce va avea loc în perioada 2-7 iulie în Macedonia, apoi la sfârșitul lunii august va merge la Mondialele de juniori II din Serbia.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.