SOCIAL 31 decembrie 2021

Întorsura Buzăului a oferit gratuit un teren Consiliului Județean pentru construirea unui centru de recuperare a copiilor cu dizabilități

de David Leonard Bularca | 4606 vizualizări

În cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local din Întorsura Buzăului, de joi, 30 decembrie, aleșii locali au oferit cu titlu gratuit un teren din oraș Consiliului Județean Covasna. Pe terenul situat pe strada Gheorghe Doja urmează să fie construit un Centru de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități. Costurile investiției, aproximate la 510.000 de euro, vor fi acoperite de Fundația SERA, în cea mai mare parte, dar și de Consiliul Județean Covasna.  

„Avem o cerere din partea Consiliului Județean de a aloca un teren de minim 1.000 de metri pentru construirea unui Centru de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități în Întorsura Buzăului. Un centru care să acopere toate necesitățile actuale ale acestui segment de servicii. Am identificat acest teren, avem C.F. (n. red. Carte Funciară) pentru el, cum am spus în ședințele anterioare, vis-a-vis de sediul Electrica, lângă bazinul de înot este acest teren. Consiliul Județean, prin fundația SERA, va construi acolo un centru de recuperare pentru copii. Vă propun să le acordăm acest teren cu titlu gratuit, pentru a putea construi acolo acest centru, pentru a avea servicii mai bune pentru comunitate”, a explicat edilul de la Întorsura Buzăului, Raul Urdă, înainte ca proiectul de hotărâre cu privire la acest subiect să fie votat pozitiv, în unanimitate, de consilierii locali.

Costurile estimative pentru cheltuielile de proiectare, construire și dotare a centrului se ridică la 510.000 de euro. Fundația SERA va contribui cu 440.000 de euro, iar restul sumei va fi dată de Consiliul Județean Covasna, conform Agerpres.

La Întorsura Buzăului există, din 2019, un Centru de Recuperare pentru Copiii cu Dizabilități, însă acesta nu mai face față cerințelor actuale.

„În prezent există acest centru de recuperare, la spital, dar este într-un spațiu inadecvat și nu acoperă nevoile actuale ale societății noastre. Am discutat pe comisie acest subiect, sunt locuri de muncă pentru comunitate. Tot acest serviciu, ca și celelalte două Case Familiale din oraș, vor fi finanțate în totalitate de Consiliul Județean (n. red. prin Fundația SERA). Și investiția inițială, și cheltuielile ulterioare. Adică vor fi câteva locuri de muncă în Întorsura în plus și servicii pentru cei care au nevoie, gratuite”, a detaliat Raul Urdă.

Fundația SERA a sprijinit financiar și construirea a trei case de tip familial în județul Covasna, una la Întorsura Buzăului și altele două la Târgu Secuiesc. Mai mult, cu ajutorul fundației a fost construit și un Centru de Recuperare pentru Copiii cu Handicap în Municipiul Sfântu Gheorghe, notează Agerpres.

Sursa foto: captură de ecran Facebook / Primăria Orașului Întorsura Buzăului

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.