SOCIAL 3 februarie 2011

Farmaciile continuă eliberarea medicamentelor gratuite și compensate

de Monica Vrânceanu | 541 vizualizări
În urma plăților parțiale efectuate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna pentru medicamentele eliberate anul trecut, Colegiul Farmaciștilor din judeţ a decis amânarea până pe 7 martie a sistării eliberării de medicamente gratuite și compensate. Președintele Colegiului Farmaciștilor, Nagy Andras, a declarat ieri că s-a decis amânarea termenului de sistare a eliberării medicamentelor compensate

În urma plăților parțiale efectuate de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Covasna pentru medicamentele eliberate anul trecut, Colegiul Farmaciștilor din judeţ a decis amânarea până pe 7 martie a sistării eliberării de medicamente gratuite și compensate.

Președintele Colegiului Farmaciștilor, Nagy Andras, a declarat ieri că s-a decis amânarea termenului de sistare a eliberării medicamentelor compensate sau gratuite, după ce CJAS a achitat datoriile aferente lunii martie 2010.

”Ni s-au achitat 3,8 milioane de lei, ceea ce înseamnă că protestul nostru de acum două săptămâni a avut totuși un mic efect. Cu toate acestea, trebuie știut că banii virați nu au rămas în farmacii ci s-au dus deja către distribuitorii și furnizorii de medicamente. În plus, din cauza acestor datorii, lipsa medicamentelor - variate pe fiecare substanță, persistă”, a explicat Nagy Andras.

Acesta a arătat însă că prin plata banilor pentru o singură lună nu s-a sistat criza ci doar s-a amânat, deoarece farmaciile încă mai trebuie să-și primească banii pe lunile aprilie și mai 2010, imediat intrând în vigoare și termenul pentru luna iunie a anului trecut. Prin urmare, Nagy Andras a anunțat că farmaciile vor continua să afișeze panourile rușinii, care arată că datoriile sunt deja vechi de peste 300 de zile, în vreme ce valoarea restanţelor ajunge, dacă se include și luna iunie 2010, la aproximativ 10 milioane de lei. Colegiul Farmaciștilor Covasna anunțase că farmaciile din județ ar putea sista din 7 februarie eliberarea rețetelor gratuite și compensate, ca urmare a faptului că CAS Covasna nu a achitat aproape 11 milioane de lei, datorii la medicamente eliberate în martie, aprilie și mai 2010.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.