SOCIAL 17 decembrie 2010

Doar o familie a contractat Programul “Hai acasă!”

de Monica Vrânceanu | 1530 vizualizări

Primăria Sfântu-Gheorghe nu renunţă la Programul “Hai acasă!”, lansat de primarul Antal Arpad în scopul atragerii către municipiu a tinerilor valoroşi plecaţi de aici în ţară sau în afara acesteia, fie la studii fie în căutarea unui loc de muncă. Pentru că programul s-a blocat însă ca urmare a crizei financiare care a paralizat sistemul bancar de creditare, municipalitatea intenţionează să identifice alte variante prin care tinerele familii să aibă acces la acest program.

Primarul Antal Arpad a explicat că au fost alocate în acest an 20 de parcele de teren, exclusiv construcţiei de case prin Programul “Hai acasă!”, pe respectivul teren investindu-se deja în toate utilităţile necesare unui cartier modern de oraş.

Cu toate că aceste condiţii au fost create în cadrul Programului şi deşi municipalitatea a mai scăzut din preţurile propuse pentru case, doar o singură familie de tineri a semnat până acum contractul pentru demararea construirii unei case.

“Eu cred în continuare că acesta este un proiect foarte bun ca idee şi ca posibilitate pe care o oferă tinerilor, dar din păcate a fost afectat de criză, din cauză că tinerii nu mai pot lua credite de la bănci”, a declarat Antal Arpad.

Primarul a arătat că există totuşi posibilităţi prin care Programul “Hai acasă!” ar putea fi derulat chiar şi în aceaste condiţii de criză, până la revenirea economiei: construirea caselor pentru tineri în sistem ANL (cu posibilitate de închiriere) sau găsirea, de către Guvern, a altor variante pentru realizarea unor locuinţe destinate tinerilor, în sisteme accesibile acestora.

Programul „Hai acasă!“ se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, iar pentru a stimula reîntoarcerea în municipiu autorităţile acordă 10 puncte la criteriile de departajare pentru cei care se încadrează în această categorie. Autorităţile locale din Sfântu- Gheorghe asigură, pentru acest program, suprafeţe cuprinse între 300 şi 500 de mp solicitanţilor, în zona de ieşire din oraş spre Şugaş-Băi.

Solicitanţii de teren prin „Hai acasă!“ nu trebuie să deţină sau să fi deţinut o altă locuinţă sau un teren pentru construirea unei locuinţe proprietate personală, nici în Sfântu-Gheorghe nici în alte localităţi. Odată ce tinerii aplicanţi sunt declaraţi eligibili ei trebuie să demonstreze în termen de şase luni că au capacitate financiară pentru 55% din costurile prevăzute în devizul general al construcţiei pe care o vor alege, din modelele care le sunt prezentate.

Distribuie articolul:  
|

SOCIAL

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.