POLITICA 1 noiembrie 2010

Preşedintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama: Noul slogan al UDMR este ”autonomie prin sărăcie”

de Monica Vrânceanu | 481 vizualizări
Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați alături de PC și PNL „a picat lamentabil pentru putere”, Guvernul Boc făcând apel la toate metodele de șantaj a propriilor parlamentari „ținuți în bănci precum copiii pedepsiți”. Horia Grama susține că deși Guvernul Boc nu a putut fi dat jos de opoziție, acesta oricum nu va mai rezista mult, în condițiile

Președintele PSD Covasna, deputatul Horia Grama, este de părere că moțiunea de cenzură inițiată de social-democrați alături de PC și PNL „a picat lamentabil pentru putere”, Guvernul Boc făcând apel la toate metodele de șantaj a propriilor parlamentari „ținuți în bănci precum copiii pedepsiți”.

Horia Grama susține că deși Guvernul Boc nu a putut fi dat jos de opoziție, acesta oricum nu va mai rezista mult, în condițiile în care se luptă cu un deficit de încredere al populației care atinge 95%. În același context, Grama a apreciat că UDMR a ales sărăcia pentru populația maghiară, doar pentru a-și conserva privilegiile pe care i le oferă prezența la guvernare.

„UDMR dacă ținea cont de interesele comunității maghiare ar fi realizat că și aceasta trăiește aceeași realitate - oamenii sunt disperați, nu-și mai pot plăti ratele, nu mai au bani pentru utilități. Prin urmare, UDMR are un nou slogan ”autonomie prin sărăcie”, mizând pe trocul cu PDL - Legea Educației, prin a cărei asumare se sfidează funcționarea instituțiilor fundamentale ale Statului”, apreciază Horia Grama.

Liderul PSD Covasna spune că PDL trădează practic interesul național prin asumarea răspunderii pe Legea Educației în schimbul susținerii oferite de UDMR la momentul votării moțiunii de săptămâna trecută, deoarece această lege consacră „un separatism total în școli”.

„Aș vrea să-l văd pe Emil Boc, cel care a învățat și a predat la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, cum le va explica celor din Cluj separarea acestei universități”, a mai spus Grama, subliniind că aceeași Lege încalcă autonomia universitară.

Deputatul PSD s-a declarat interesat de modul în care vor acționa parlamentarii PDL la moțiunea pe care PSD și PNL au depus-o pe Legea Educației, în contextul în care Ardealul este fieful PDL, iar acești parlamentari vor trebui să-și explice girul pentru Lege în fața alegătorilor.

Horia Grama a mai spus că, odată cu integrarea României în Uniunea Europeană, s-ar fi așteptat ca UDMR să facă pași de apropiere către comunitatea românească, însă de fapt Uniunea „nu face decât pași spre noi ziduri - în administrație și școli și prin autonomia teritorială”.

PSD nemulţumit de administraţia din Sfântu Gheorghe

În plan local, Horia Grama s-a referit la împrumutul de 12 milioane de euro contractat de Consiliul Local Sfântu Gheorghe în scopul mai multor investiții în oraș, arătând că acestea ar trebui realizate totuși nu doar în centrul orașului.

„La Sfântu Gheorghe se investește în imagine, multe străzi sunt neasfaltate dar în centru se asfaltează anual. Primarul Antal Arpad ar trebui să se orienteze și spre străzile care nu au văzut niciodată asfalt. S-a realizat împrumutul acesta... poate că primarul se bazează că Elena Udrea va fi veșnic la Ministerul Dezvoltării”, a declarat Horia Grama.

În ceea ce priește declarațiile lui Antal Arpad, în care acesta vorbea despre Sfântu Gheorghe - „oraș militarizat” în care Armata ar ține oarecum posibile investiții pe loc din cauză că nu renunță la anumite obiective, Horia Grama este de părere că acest lucru este complet nereal.

„Sfântu Gheorghe a rămas în urmă din cauza administrației din ultimii 20 de ani a UDMR - mărturie stă declarația fostului primar, senatorul Albert Almos, care a recunoscut că nu a permis investițiile de teama schimbării procentajului etnic. Nici actualul primar nu știu cu ce mari realizări se poate lăuda - ce investitori a adus în Sfântu Gheorghe...? Antal Arpad știe să-și cultive imaginea, e specialist în asta dar totuși nu poate păcăli cu astfel de chestiuni”, a mai spus Horia Grama, atrăgând atenția că orice ban cheltuit de Primărie aparține, în cele din urmă, contribuabililor.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
G . F., 1 noiembrie 2010
Tovarasu Grama in loc sa faci ceva pentru a rezolva macar o parte din problemele care le au cetateni din jud Covasna vi din cand in cand in presa cu tot felu de comentari mizerabile fara nici un fel citeste integral
reluc, 1 noiembrie 2010
nu-l mai atacati pe d-l grama , ce sa faca din opozitie . aveti grija de pdl si udmr . cand o sa fie la putere psd o sa-l criticam pe grama.
Costel Holospin, 1 noiembrie 2010
Din cate stiu, reconstructiile se fac in opozitie, iar alegerile in teritoriu s-au cam facut peste tot in filiala Covasna, media de varsta in PSD este mult superioara tuturor partidelor din acest citeste integral
gigi, 1 noiembrie 2010
Si PSD reprezinta solutia? Mi-e tare greu sa cred. Dar e usor sa latrii din opozitie. Solutii concrete nu a prezentat nici PSD nici PNL. Noi am trai la fel de saraci, numai politicienii si-ar schimba citeste integral
Costi Holospin, 1 noiembrie 2010
Domnule Grama, a-ti incercat macar o singura data sa schimbati ceva in filiala PSD Covasna ? Nu credeti ca ar fi timpul sa spargeti organizatiile fmiliale din judet si sa le refaceti ? Sunteti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.