POLITICA 20 ianuarie 2023

Asfaltarea, atât pe lista de reușite, cât și pe cea de obiective, pentru Sita Buzăului

de David Leonard Bularca | 826 vizualizări

Proiectele care includ asfaltarea anumitor străzi din comuna Sita Buzăului reprezintă pentru autorități atât motiv de mândrie, cât și motiv pentru a depune și mai mult efort în atragerea investițiilor. În vreme ce una dintre cele mai mari realizări din anul 2022 pentru comună a fost asfaltarea unei străzi de peste doi kilometri, în obiectivele pentru 2023 se găsesc alte proiecte de modernizare a străzilor. 

„Printre mai multe proiecte pe care le-am avut și le avem în derulare, cea mai mare reușită a comunei este un drum asfaltat de peste doi kilometri, doi kilometri și 100. Strada Cremenea a fost asfaltată cu primul strat, în 2023 continuăm. Am pus și canalizare pe acea stradă, și asfalt. Este important pentru toată comunitatea. Investiția s-a făcut prin PNDL (n. red.: Programul Național de Dezvoltare Locală) 2. Am reușit și introducerea sistemului de canalizare pentru mai multe străzi. O altă realizare este un pod peste râul Buzău”, a spus, pentru CovasnaMedia și Observatorul de Covasna, primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica.

În 2023, autoritățile au în plan să asfalteze trei străzi și să realizeze patru kilometri de pistă de biciclete.

„Pentru 2023, obiectivul este să începem un alt proiect de asfaltare, pe „Anghel Saligny” (n. red.: Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”), care cuprinde trei străzi și continuarea proiectului de canalizare care are de executat încă nouă kilometri. Un alt obiectiv, chiar am primit răspuns de la PNRR (n. red.: Programul Național de Redresare și Reziliență), ne-a fost aprobat proiectul pentru realizarea a patru kilometri de pistă de biciclete”, ne-a mai spus, în final, Nicolae Stoica. 

Această știre face parte din campania „Aleșii covăsnenilor prezintă: Realizarea anului 2022 și Obiectivul anului 2023”, lansată de redacția CovasnaMedia și Observatorul de Covasna. În cadrul demersului, am întrebat mai mulți reprezentanți ai autorităților locale care este cea mai mare realizare pentru instituția pe care o conduc înregistrată în 2022 și care este cel mai ambițios obiectiv pentru anul 2023. 

Știri din această serie sunt publicate în fiecare ediție de vineri a ziarului Observatorul de Covasna. Vom încerca să ajungem la cât mai mulți reprezentanți ai autorităților locale. Campania se va derula pe parcursul lunilor ianuarie și februarie. 

Au mai fost publicate până acum materiale în care au răspuns întrebărilor noastre președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul comunei Dobârlău, Bogdan Barbu, viceprimarul municipiului Târgu Secuiesc, Szilveszter Szabolcs, primarul din Întorsura Buzăului, Raul Urdă, și primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. 

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.