POLITICA 22 octombrie 2010

Antal Arpad intră în „silenzio stampa” faţă de presa centrală

de Monica Vrânceanu | 494 vizualizări
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spune că nu își dorește ca numele său să fie asociat pe scandalurile interetnice, drept pentru care a decis să nu mai discute nicio chestiune de acest gen cu presa centrală. Antal Arpad a declarat că nu va mai răspunde întrebărilor presei de la București, deoarece de fiecare dată cuvintele îi sunt ”răstălmăcite”. ”Cei de la București vânează

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, spune că nu își dorește ca numele său să fie asociat pe scandalurile interetnice, drept pentru care a decis să nu mai discute nicio chestiune de acest gen cu presa centrală.

Antal Arpad a declarat că nu va mai răspunde întrebărilor presei de la București, deoarece de fiecare dată cuvintele îi sunt ”răstălmăcite”.

”Cei de la București vânează numai subiecte în care o găină românească se ceartă cu un cocoș unguresc... Un exemplu perfect este cel în care am afirmat că cei mai mulți polițiști de la noi din județ sunt români, iar presa centrală a interpretat în ceea ce a transmis apoi că aș fi spus că în Covasna doar polițiștii sunt români. M-am săturat de așa ceva, așa că nu voi mai discuta subiecte de acest gen”, a declarat Antal Arpad.

Potrivit primarului, presa centrală își face apariția la Sfântu Gheorghe doar atunci când este vorba de scandaluri cu iz etnic și niciodată pentru a afla despre proiectele orașului. Antal Arpad a mai spus că deși foarte mulți au interesul de a-i lega numele de scandaluri interetnice, nu va mai da acest prilej, intrând în silencio- stampa față de cei care urmăresc așa ceva.

UDMR să păstreze parteneriatul cu Tokes și pactul etnic cu partidele românești

În altă ordine de idei, Antal Arpad, care este şi preşedinte UDMR Sfântu-Gheorghe, este de părere că UDMR trebuie să caute în continuare parteneriatul cu Tokes Laszlo și să mențină același ”pact etnic” cu partidele românești, deoarece acestea din urmă devin anti-UDMR imediat ce se află în Opoziție, deci nu se pune problema de parteneriat pe strategii sau doctrine cu niciunul dintre partide.

Declarațiile lui Antal Arpad au venit în contextul discuțiilor din UDMR care vizează anumite schimbări în cadrul Uniunii, schimbări ce ar implica retragerea din funcția de președinte a lui Marko Bela. Potrivit lui Antal Arpad, atâta vreme cât Marko Bela nu va spune clar că se retrage, ”se speculează degeaba” asupra unei noi conduceri.

”Nu mă interesează atât de mult persoana care va veni la conducerea UDMR, ci schimbările din interior odată cu Congresul UDMR din 2011. În acest sens, UDMR trebuie oricum să păstreze și pe viitor parteneriatul cu Tokes Laszlo, cu Guvernul maghiar, cu FIDESZ și pactul etnic cu partidele românești, deoarece indiferent de care din ele e vorba, devin antimaghiare odată ce se află în Opoziție”, a explicat Antal Arpad.

Arătând că se consideră încă prea ”crud” din punct de vedere politic pentru a aspira la conducerea UDMR, Antal Arpad a subliniat că este nevoie totuși de schimbări în structura UDMR, una dintre acestea fiind cea a necesității formării unei Organizații Ținutul Secuiesc a Uniunii.

Distribuie articolul:  
|

POLITICA

De acelasi autor

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
scamatorul, 24 octombrie 2010
nemo, n-ai observat ca singur pui intrebarea proasta si dai raspunsul,la fel de prost? Nu esti cumva moldovean?
nemo, 24 octombrie 2010
Uauuuuuuuuuuuuu! Acum m-am prins, dl.Primar. De fapt tu te-ai descentralizat cu asta, baravo!! Esti autonom! Esti doar tu cu presa locala.Ce idee tare ai avut. Te deranjeaza tot ce-i ,,central,, nu-i citeste integral
nemo, 24 octombrie 2010
Totusi tebuie sa recunosc faptul ca acest primar a facut de cand afost ales mai mult decat Almos intr-o viata. Dar cine oare a primit licitatiile pentru lucrari? Sau crede-ti ca au fost pe bune? HA!
nemo, 24 octombrie 2010
Ar fi tare fain daca ai intra in ,,SILENZIO STAMPA,, de tot si sa mai iesi la vara-n 15, mai Arpiko! Ia tu banii din Covasna si du-te cu ei la sinistratii din Ungaria, patriotule, si secuiule, ca citeste integral
georgel, 22 octombrie 2010
lasa-ne.. vezi-ti de treburile orasului si lasa odata declaratiile referitoare la etnie ! putem convietui impreuna , indiferent de etnie, dar fara hoti !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.