METEO 7 septembrie 2012

Weekendul începe cu temperaturi mai scăzute şi ploi

de Covasna Media | 427 vizualizări

Weekendul începe cu tem­peraturi normale pentru această dată în majoritatea zonelor, exceptând partea de sud a teritoriului unde se vor menţine peste mediile climatologice. Ziua de sâmbătă aduce ploi, iar dumi­nică, soarele va ridica tem­peratura la 32 de grade în sud.

Vineri, valorile termice vor scădea uşor în toată ţara, devenind normale pentru această dată în majoritatea zonelor, exceptând partea de sud a teritoriului unde se vor menţine peste mediile climatologice. Temperaturile maxime vor fi de la 19-20 de grade în Maramureş, estul Transilvaniei şi nordul Mol­dovei, până la 29-30 de gra­de în Lunca Dunării. Va predomina soarele, dar în nordul Munteniei şi al Olteniei, precum şi în zona de munte mai rămân câţiva nori ce vor scutura cu totul izolat ploi slabe. Vântul va avea uşoare intensificări în est şi sud-est, dar fără a fi supărător.

Ziua de sâmbătă aduce ploi din nou, dar numai în extremitatea nordică a ţării. Vântul nu prea dă semne, iar maximele urcă fără excese la valori între 21 de grade în nordul Moldovei şi 31 de grade în Lunca Dunării.

Duminică pare că toamna bate din nou în retragere. Un aer ceva mai cald şi soarele prezent la datorie vor ridica iar temperaturile spre valori de 32 de grade în sud, în timp ce în Bucovina şi în depresiuni, maximele ating 23 de grade. Ploile se retrag de pe teritoriul ţării, iar vântul se simte cât să nu deranjeze.

La munte, vremea va fi în general frumoasă. Norii se risipesc treptat şi, mai ales în prima parte a zilei, cu totul izolat va ploua slab. Vântul se simte, dar nu deran­jează, iar valorile termice vor fi în scădere uşoară. Temperaturile nu depăşesc 17 grade la Stâna de Vale în Munţii Apuseni, 16 grade la Predeal şi Păltiniş, în vreme pe crestele montane cele mai înalte nu se anunţă mai mult de 10 grade, cum va fi şi la Vârful Toaca în Munţii Ceahlău.

Pe litoral vremea va fi în general frumoasă, dar se va răci faţa de ziua precedentă. Va fi destul de mult soare, iar vântul ceva mai sprinten fură puţine grade din termometre, care nu sunt şi aşa destul de multe: cel mult 22-24 de grade. Nici apa nu este prea caldă, 21-23 de grade, însă vă puteţi aventura pentru o bălăceală.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.