METEO 22 septembrie 2012

Vremea se încălzeşte. Prognoza meteo pe 3 zile

de Covasna Media | 473 vizualizări

Sâmbătă frontul atmosferic ce a determinat ploile bogate din ultimele două zile va parăsi zona geografică a ţării, iar presiunea atmosferică se va stabiliza la valori ridicate. Totuşi, în primele ore ale zilei, în estul ţării, vor mai fi unele înnorări şi izolat ploi slabe de scurtă durată. Prin urmare, după-amiază va fi in general frumoasă în aproape toată ţara cu soare blând şi câţiva nori trecători prin nord.

Vântul rămâne sprinten în Dobrogea şi pe crestele munţilor, iar în rest va adia plăcut. Temperatura aerului, în creştere uşoară, va avea valori maxime de la 15 grade în estul Transilvaniei, până la 24...25 de grade în vestul Olteniei.

La munte vremea redevine în general frumoasă şi se încălzeşte. Ploi de scurtă durată mai sunt posibile in primele ore ale zilei în Carpaţii Orientali. Temperatura aerului, în creştere evidentă, se va apropia de normele climatologice ale datei din calendar. Duminică, vremea va fi însorită şi va continua să se încălzească. Cerul va fi curat, soarele generos şi doar in orele dimineţii pe văi şi în depresiuni sunt condiţii de ceaţă.

În regiunile intracarpatice o dimineaţă destul de rece, cu puţină ceaţă pe văi, însă până la amiază razele soarelui devin tot mai generoase şi încălzesc atmosfera mai mult decât ieri, până la 23 de grade la Timişoara, 21 de grade la Oradea şi 18 grade în Braşov, valori apropiate de normele climatologice ale datei.

Dimineaţa de duminică va fi răcoroasă în toată ţara, cu temperaturi ce vor coborâ până la -2 grade în depresiuni unde sunt condiţii de producere a brumei, iar pe vâile şi luncile râurilor izolat îşi va face apariţia ceaţa. Însă, în continuare vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Soarele va străluci în majoritatea regiunilor şi doar prin nord va fi umbrit de câţiva nori trecători. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 şi 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vestul ţării.

Luni vremea continuă să se încălzească, devenind caldă pentru ultima decadă a lunii septembrie, îndeosebi în sud-vestul ţării. Astfel temperaturile maxime se vor încadra intre 22 si 30 de grade. Cerul va fi variabil, iar în orele dimineţii, pe văi şi în depresiuni se menţin condiţiile pentru formarea ceţii.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.