METEO 29 decembrie 2012

Vremea de Revelion. Nopți geroase și fără ninsoare

de Covasna Media | 439 vizualizări

Ultimele zile din acest nu aduc schimbări importante în aspectul vremii, dar temperaturile continuă să scadă. Ne aşteaptă o vreme liniştită, după un început de iarnă agitat, iar lucrurile au intrat într-o perioadă de acalmie, din cauza unui anticiclon care se instalează în sud-estul Europei, motiv pentru care nu vom avea parte de foarte multe evenimente meteo.

Temperaturile vor fi specifice perioadei de iarnă, fără precipitaţii și cu nopţi geroase. Sâmbătă noapte şi duminică, temperaturile vor coborî sub -20 de grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. Temperaturile vor fi ceva mai ridicate pentru vestul teritoriului. Meteorologii spun că ne aşteaptă maxime în jurul valorii de 8 grade Celsius. Estul Transilvaniei, nordul Moldovei, zonele mai joase, rămân cu temperaturi mai scăzute în zilele următoare.

De Revelion, chiar dacă maximele vor fi cu plus, temperatura începe să scadă. Luni spre marţi vor fi între -16 grade în estul Transilvaniei şi până la -1 grad în sud vestul ţării. La București vor fi temperaturi minime de până la -7 grade.

„Nu este cazul să ieşim în stradă îmbrăcaţi în haine de petrecere, dar este vreme bună. O perioadă de acalmie de care sper să ne bucurăm, chiar dacă ne învăţasem cu zăpadă, ne bucurăm de puţină ninsoare”, a spus meteorologul Simona Andrei.

Chiar şi zona montană va fi ferită de ninsori, temperaturile rămân negative.Pe pantele sudice, din bătaia soarelui, este așteptat ca stratul de zăpadă să scadă din grosime, dar până miercuri noapte zona ţării noastre e ocolită de precipitaţii. Abia de miercuri noapte vor fi ninsori pe nord vestul şi vestul României.

După această perioadă revin şi ninsorile. Este de așteptat ca activitatea ciclonică din Mediterana să aduce precipitații consistente.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.