METEO 1 februarie 2013

Vreme caldă în weekend, însă nu scăpam de ploi. Vezi prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 395 vizualizări

Sâmbătă vom avea parte de temperaturi pozitive, numai bune pentru o plimbare în aer liber. De duminică însă, vremea schimbă foaia. Precipitaţiile vor fi prezente pe arii extinse şi va ninge la munte. Luni, vremea se mai răceşte. Maximele pornesc de la minus 2 grade în depresiuni şi ating 7 grade în regiunile sudice.

ploaie-iarna-precipitatii

Sâmbătă vremea tot caldă rămâne, cu temperaturi în miezul zilei de la 2-3 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei, până la 13 grade în Lunca Dunării şi chiar 14 grade în sudul Banatului. În sudul şi estul ţării se anunţă o zi frumoasă, destul de însorită după ce se risipeşte ceaţa dimineţii, asociată izolat cu burniţă. În schimb, în vestul, nordul şi parţial centrul ţării, temporar vor cădea precipitaţii slabe, predominant ploi. La munte vor fi şi lapoviţe sau ninsori, dar şi condiţii de polei. Vântul tot la munte suflă mai alert, dar are răbufniri şi prin Câmpia de Vest sau în regiunile estice, cu precădere pe litoral.

Duminică, precipitaţiile sunt prezente pe arii extinse, ninsori la munte şi în regiunile nordice, mixte în vestul şi centrul ţării şi predominant ploi în sud şi sud-est. Şi de această dată nu mai vorbim despre câţiva stropi, ci despre cantităţi ce pot depăşi izolat 15 l/mp, cu probabilitate mai mare în nord-vestul teritoriului. Vântul devine şi el tot mai alert în mare parte din ţară, iar maximele pornesc de la 2 grade în nordul Moldovei, însă în Dobrogea se ating şi temperaturi în jurul a 16 grade Celsius.

 

Luni, vremea se mai răceşte. Maximele pornesc de la minus 2 grade în depresiuni şi ating 7 grade în regiunile sudice. De altfel, norii şi precipitaţiile, ninsori slabe, preferă vestul, nordul şi centrul ţării, mai ales către seară şi în noaptea următoare. În restul teritoriului, cerul rămâne mai degajat, dar în zonele joase va fi ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.