METEO 14 octombrie 2012

Săptămâna se încheie cu vreme mohorâtă, dar de luni se încălzeşte. Prognoza pe trei zile

de Covasna Media | 377 vizualizări

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua, local în regiunile estice şi de sud-vest şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe litoral.

Presiunea atmosferica va fi în scădere duminică în regiunile vestice şi uşor variabilă în rest, astfel ca sistemele noroase rămân de interes pentru zona ţării noastre, dar în unele zone, vor lăsa loc şi câtorva raze timide de soare. În aceste condiţii, ploile aproape că nu lipsesc din nicio regiune a ţării, dar sunt neînsemnate cantitativ. Trecător vântul are ceva mai multă putere pe la munte, iar în termometre se vor aduna 14 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi cel mult 23 de grade în Baragan.

Luni, o masă de aer cald va pătrunde în zona ţării noastre, aşa că putem vorbi de un început de săptămâna cu vreme caldă. Maximele termice se vor încadra între 18 grade în Bucovina şi 28 de grade în Lunca Dunării. Norii vor împărţi cerul cu soarele şi pe arii restrânse vor scutura ploi slabe mai ales în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţării. Vântul are unele răbufniri nervoase pe la munte şi prin sud-vestul teritoriului. În zonele joase din est şi din sud, în orele dimineţii local va fi ceaţă.

Transportul de aer cald continuă şi marţi, astfel că în orele amiezii sunt prognozate temperaturi în creştere, cu până la 10 grade peste mediile climatologice ale perioadei. Cele mai ridicate termperaturi pe parcursul zilei se vor situa între 21 de grade în extremitatea nordică a Moldovei şi 29, poate chiar 30 de grade în sud-estul ţării. Soarele va domina cerul, exceptând regiunile din jumătatea vestică a ţării, unde vor fi înnorări, vântul se va intensifica şi începand din a doua parte a zilei începe să plouă. În zonele joase din sudul şi estul ţării dimineaţa începe cu ceaţă.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.