METEO 10 februarie 2012

Revin ninsorile în toată ţara

de Covasna Media | 554 vizualizări

Gerul rămâne cuvântul de ordine până la finalul săptămânii, pentru că minimele rămân sub -10 grade în toată ţara, chiar sub -25 grade în estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei. Masa de are polar nu lasă mercurul din termometre să se apropie de pragul de îngheţ. În est, sud şi în centru, mai ales, gerul este pătrunzător şi la orele amiezei, când maximele termice vor fi chiar şi cu peste 15 grade sub mediile climatologice.

O ameliorare din punct de vedere termic vom simţi în primele zile ale săptămânii viitoare, dar vremea va continua să fie rece pentru data din calendar. Dacă joi ninsorile aproape că lipsesc din peisajul meteorologic la zilei, începând din noaptea de joi spre vineri, ele revin tot mai hotărât. O depresiune atmosferică ce se dezvoltă deasupra bazinului central mediteranean se apropie de Peninsula Balcanică şi aduce ninsori mai întâi în sud-vestul ţării, iar duminică acestea cuprind toată jumătatea sudică, dar ajung local şi în celelalte regiuni.

La începutul săptămânii viitoare, ninge mai ales în jumătatea sud-estică, iar pe litoral vor fi şi precipitatii mixte şi condiţii de polei, timp în care vântul suflă mai tare în est şi în sud-est.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.