METEO 9 ianuarie 2020

Covasna: Aproape minus 23 de grade Celsius la Întorsura Buzăului, cea mai friguroasă noapte din sezon

de Agerpres | 6803 vizualizări

Minus 22,9 grade Celsius au fost înregistrate în noaptea de miercuri spre joi la staţia meteo din Întorsura Buzăului, fiind cea mai geroasă noapte din actualul sezon hibernal.

Meteorologul de serviciu, Liliana Dima, a declarat, pentru AGERPRES, că minima a fost înregistrată între orele 1,30-2,30, dar spre dimineaţă temperatura a crescut uşor.

Aceasta a fost cea de-a treia zi geroasă în zona Întorsurii Buzăului, unul dintre polii frigului din România, supranumită şi "Mica Siberie" din cauza temperaturilor extrem de scăzute care se înregistrează aici în fiecare an.

Marţi dimineaţa au fost minus 21,6 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar în noaptea de marţi spre miercuri mercurul termometrelor a oscilat între minus 20 şi minus 21 de grade Celsius.

Meteorologii prognozează că gerul se va "îmblânzi" în următoarea perioadă.

"Orice minune ţine trei zile, ne putem aştepta să fie tot frig, dar nu chiar aşa", a declarat meteorologul Ciprian Bularca.

Meteorologii spun că această iarnă este foarte capricioasă, cu oscilaţii mari de temperatură, dar şi mai blândă decât în alţi ani, când mercurul termometrelor a coborât chiar şi sub minus 30 de grade Celsius. Pe 8 ianuarie 2015, la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Distribuie articolul:  
|

METEO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.