SPORT 1 mai 2024

Asociaţia Fitness Tribe lansează înscrierile pentru cursa de ciclism de anduranţă Şugaş 24H

de Agerpres | 979 vizualizări

Asociaţia Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe deschide miercuri, 1 mai, înscrierile pentru cea de-a patra ediţie a concursului de Anduranţă pe Bicicletă Şugaş 24H.

Competiţia va avea loc între 31 august şi 1 septembrie şi se va desfăşura pe traseul Sfântu Gheorghe-Şugaş Băi.

„Evenimentul îi invită pe iubitorii de ciclism din oraş şi din împrejurimi la o provocare neobişnuită: câte tururi pot face pe traseul Sfântu Gheorghe - Băile Şugaş în 24 de ore. La această cursă se pot înscrie echipe de doi şi este deschisă atât cicliştilor experimentaţi, cât şi amatorilor, nu numai din Sfântu Gheorghe, ci și din împrejurimi. Noutatea acestei ediţii este că participanţii pot avea vârsta minimă de 14 ani, cu condiţia ca partenerul lor de echipă să aibă 18 ani împliniţi. Ne dorim să organizăm un eveniment cu atmosferă familială, care promovează ciclismul ca sport de anduranţă, punând accentul nu pe viteză, ci mai degrabă pe rezistenţă, evaluarea resurselor mentale şi fizice şi o distribuţie corespunzătoare a acestora”, se arată într-un comunicat de presă, remis marţi Agerpres.

Potrivit organizatorilor, la ediţia de anul trecut au participat 21 de echipe din Bucureşti şi din judeţele Covasna, Harghita, Prahova, Cluj, Bacău şi Braşov, dintre care 15 echipe masculine, 5 mixte şi o echipă feminină.

„Membrii celor 21 de echipe au pedalat în total 2.797,4 kilometri, parcurgând traseul de la Izvorul Csaba - Izvorul Erzsébet din Băile Şugaş - Izvorul Csaba de 284 de ori şi în total urcând un denivelat de 66.888 de metri. Câştigătorul categoriei masculine a fost echipa NBT din Ploieşti, care a parcurs 36 de tururi, 354,6 kilometri şi a acumulat un denivelat de 8.352 de metri”, se mai arată în comunicat.

Organizatorii au precizat că vor pune la dispoziţia participanţilor spray împotriva urşilor, precum şi escortă cu maşini ori motociclete.

Înscrierile se pot face între 1 mai şi 15 august 2024 sau până la atingerea numărului maxim de 50 de echipe, completând formularul disponibil la linkul: https://forms.gle/TgnDZyesiFjB79YB7.

Taxa de participare este de 150 de lei/echipă.

Evenimentul Sugas 24H este susţinut de Primăria oraşului Sfântu Gheorghe şi de SC Combridge SRL.

Asociaţia Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe va organiza, de asemenea, şi un concurs de alergare de 6, 12 şi 24 de ore, în cadrul programului „Mişcare pentru sănătate”, finanţat de autorităţile locale.

Competiţia intitulată „Marea Provocare de Mişcare” va avea loc pe 1 şi 2 iunie pe stadionul municipal din Sfântu Gheorghe, iar la cele trei probe de 6, 12 şi 24 de ore se pot înscrie echipe formate din maximum şase persoane. Taxa de participare este de 300 de lei de echipă, iar ultima zi de înscriere este 22 mai.

„La ediţia de anul trecut au participat în total 72 de oameni, inclusiv elevi din diferite şcoli. La cursa de 24 de ore a fost o echipă, zece echipe la cea de 6 ore şi 2 echipe la 12 ore. În total au făcut 2.687 de tururi de stadion, ceea ce a însemnat 1.075 de kilometri (...) Echipa câştigătoare la 12 ore a parcurs 386 de ture de stadion, iar cea de 24 ore - 633 ture, adică aproape 250 kilometri (...) Noi sperăm ca anul acesta participarea să fie mai numeroasă. Se pot înscrie sportivi şi din ţară şi din străinătate, oricine doreşte”, a declarat recent vicepreşedintele asociaţiei, Luffy Vilmos, în cadrul unei conferinţe de presă.

Programul „Mişcare pentru sănătate” a fost lansat de către Asociaţia Fitness Tribe din Sfântu Gheorghe în urmă cu aproape 7 ani, cu scopul de a determina cât mai mulţi localnici să facă sport şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.